zwanger

Zwangerschapsupdate week 37

Wauw! Vandaag ben ik 38 week zwanger en vind ik mezelf dan ook echt hoog zwanger. De laatste loodjes wegen zwaar zeggen ze en dat klopt ook echt. Ik ben ongeduldig, heb pijntjes en ik ben ongeduldig. Tijd om terug te blikken op afgelopen week. 

Sinds afgelopen week heb ik echt met grote regelmaat krampjes in mijn buik, het komt en gaat maar zet niet echt door. Spannend? Ja! Want er komt natuurlijk een moment dat het wel gaat door zetten. Doordat ik nu weet dat het elk moment kan gebeuren ben ik onwijs onrustig, begin ik me te vervelen en kan ik me slecht concentreren. Bloggen is het enige dat ik kan doen in alle rust. Dus ik heb voor joyfromjoyce & mamapraat lekker vooruit geschreven. Mocht ik gaan bevallen dan komen er op random dagen wel gewoon artikelen online.

CTG!
Afgelopen maandag was een spannende dag. Toen ik ‘s ochtends wakker werd kreeg ik geen contact met ons meisje wat eigenlijk nooit voorkomt. Ook reageerde ze niet op Robert maakte ik me al een beetje ongerust. Ik besloot het aan te kijken en zie tegen Robert dat ik de verloskundige zou bellen als ik haar ‘s middags niet had gevoeld. Natuurlijk stelde ik dit uit want ik wou me niet aanstellen. Rond 4 uur was ik het beu en heb ik toch maar gebeld. Ik maakte me toch meer druk dan ik dacht. De verloskundige was toevallig net in de praktijk en we mochten direct komen kijken. Ze maakte een echo en we zagen gelukkig haar hartje direct kloppen, ik was zo opgelucht! Het protocol is dat je doorgestuurd wordt naar het ziekenhuis voor een CTG, dus wij reden rond  5 uur naar het ziekenhuis om een CTG te laten maken. Wij wisten zelf al wel dat het allemaal goed zat dus het was echt een controle. Een half uur lang hebben wij naar haar hartje mogen luisteren en begon ze weer te bewegen. De reden dat ze dit de hele dag niet heeft gedaan weten we niet. Misschien is ze wel energie aan het sparen voor the real deal of had ze gewoon een lui dagje.

Controle 
Een dag later mocht ik op controle komen, die afspraak stond als en vond ik na maandag ook wel heen fijn. Bloeddruk en gewicht werden weer gecontroleerd (Nog geen 10 kilo aangekomen JEEJ!) en daarna was het weer tijd voor een echo. Ze lag er heerlijk rustig bij, maar had haar rug wel gedraaid. Lag ze op maandag nog met haar rug links boven lag haar rug nu rechts onder. Geen probleem haha! Ze was lekker aan het sabbelen op haar handje, wat een onwijs lief beeld gaf. Ik ben nu al zo verliefd op mijn meisje! <3 Ook werd er natuurlijk even gekeken hoe ze ervoor lag en ze ligt er klaar voor! Het is dus nu ‘gewoon’ wachten tot ze zich gaat melden.

Op naar een nieuwe wachtweek! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

12 Comments

 • Reply Desiree

  Altijd spannend als je kleintje minder actief is, gelukkig was er niks aan de hand. Nogmaals succes met de laatste loodjes!

  19/03/2015 at 7:13 am
 • Reply Tamara

  Ahhh fijn dat alles goed was! Echt spannend dat ze er gewoon elk moment kan zijn!

  Sterkte nog eventjes!

  19/03/2015 at 7:14 am
 • Reply Jess

  Ik vind het zo spannend worden. Steeds kijk ik op je IG of er een baby is, haha. Goed dat je hebt gebeld. Daar zijn ze tenslotte ook voor.

  19/03/2015 at 7:42 am
 • Reply Dagmar

  Wooow dit is zo spannend allemaal! Wat een prachtige update heb je geschreven maar ook zo’n spannend moment dat je toch even voor controle ging, goed van je! En nu wachten, maar ooh ik duim met je mee dat je je prachtige meisje gauw vast mag houden <3

  19/03/2015 at 8:00 am
 • Reply Miranda

  Ooh wat spannend hè dat wachten! Het duurt nu vast niet lang meer:)

  19/03/2015 at 8:35 am
 • Reply Dineke

  Oh wat spannend Joyce! Iedere dag als ik de computer opstart kijk ik eerst of je nog niet bevallen bent. Hopelijk is jullie kleine meid er snel, mocht ik je niet meer ‘spreken’ dan wens ik je alvast heel veel succes en een fijne bevalling toe!

  19/03/2015 at 9:47 am
 • Reply Manon

  Wat spannend zeg! Nog even en je hebt je lieve meisje in je armen. Gelukkig bleek alles in orde met de kleine, spannend als je haar ineens zoveel minder voelt. Succes met de laatste loodjes. En wat een prachtige foto bovenaan met Aron zeg!

  19/03/2015 at 3:25 pm
 • Reply Toppen en Dalen

  Hopelijk gaan deze laatste wachtweken snel voorbij en kan je snel van je wondertje gaan genieten!

  19/03/2015 at 5:00 pm
 • Reply Lonneke

  Spannend he die laatste loodjes. Lijkt me eng als je, je kindje even niet voelt, maar gelukkig was alles goed!

  19/03/2015 at 7:38 pm
 • Reply janske

  ohhh wat spannend..Goed dat je even hebt laten checken…dat zal wel even zenuwslopend zijn geweest zeg. Je bent er bijna!!! Zet hem op he! 🙂 Ik ben zooo benieuwd naar jullie kleine meisje 🙂

  19/03/2015 at 9:17 pm
 • Reply MyCards.nl

  succes met de laatste loodjes!

  19/03/2015 at 9:24 pm
 • Reply christa

  Ze maakt t je wel spannend!

  20/03/2015 at 7:10 am
 • Leave a Reply