zwanger

Zwangerschapsupdate week 35

Vandaag ben ik -alweer- 36- weekjes zwanger en is het klokje echt aan het aftikken. Afgelopen week had ik weer een controle afspraak bij de verloskundige die even anders liep dan gepland. Op het moment dat je dit blogje waarschijnlijk leest zit ik weer bij de verloskundige voor een extra check. 

Afgelopen dinsdag hadden wij een controle afspraak staan bij de verloskundige. Op een beetje buikpijn na heb ik weinig klachtjes en verwachte ik een normale controle. Na een kort gesprekje moest mijn bloeddruk gemeten worden en daar ging het mis. Ik heb de gehele zwangerschap een hele rustige, stabiele bloeddruk gehad maar dit bleek nu anders te zijn. Mijn bloeddruk was 144/85 terwijl hij normaal 120/60 is. Er was nog geen reden tot paniek en we besloten eerst even verder te kijken. Even wegen en daarna was het tijd voor een echo.

Ons meisje ligt al redelijk vast met haar hoofd in mijn bekken, ik hoef me dus niet meer druk te maken over dat ze gaat draaien. Verder doet ze het ook heel goed, hartje klopte mooi en ze is lekker bewegelijk. Na de echo wilde ze toch nog even mijn bloeddruk checken. Eerst deed de stagiaire een poging en toen wou de verloskundige zelf ook nog een poging doen. Hij bleef hoog, niet te hoog maar wel hoog.

Ter plekke moest ik even wat urine gaan opvangen, en tja plassen op commando werkt gewoon niet. Uit het beetje urine kwamen wel wat negatieve dingen maar omdat het zo’n kleine beetje was vertrouwde ze het niet helemaal. Ik mag dus vandaag terug komen om alles nog een keer te controleren. Ik kreeg direct een heleboel informatie mee over pre-eclampsie zodat we goed alert zijn op bepaalde punten.

Ik hoop echt dat mijn bloeddruk nu weer rustig is en dat ik geen extra onderzoeken en dergelijke hoef. Dat is allemaal even afwachten.

Verder gaat eigenlijk alles wel z’n gangetje. Ik merk dat het de laatste loodjes zijn, ik ben sneller moe en heb ook wat meer buikpijntjes. Geen zorgwekkende dingen maar gewoon kwaaltjes die erbij horen zo op het einde.

Update: Vanochtend bij de verloskundige bleek mijn bloeddruk netjes 120/68 te zijn en mijn urine ook helemaal rustig. We kunnen dus weer een 1,5 week vooruit! 

Nog even geduld kleine meid, nog eventjes dikker worden en dan mag je van mij wel komen 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

8 Comments

 • Reply Myriam

  Ik hoop dat het verder allemaal normaal verloopt!!! Zalig toch die dikke buik.

  05/03/2015 at 11:07 am
 • Reply Janske

  spannend hoor…die laatste weekjes…ik had ook last van een te hoge bloeddruk…en ben daarom nadat mijn vliezen braken opgenomen in het ziekenhuis zodat ze me in de gaten konden houden…mijn bloeddruk was soms rond de 190 *oops*…

  Zet hem op die laatste weekjes, en rustig aan 😉 Geniet!

  05/03/2015 at 1:13 pm
 • Reply Astrid

  Hoi Joyce
  Hopelijk heb je straks een goede uitslag van je vk bezoek <3

  05/03/2015 at 2:57 pm
  • Reply Joyce

   Het was gelukkig allemaal goed! Is toch wel even spannend 🙂

   05/03/2015 at 3:55 pm
 • Reply Tamara

  Dat is even flink schrikken! Zag op twitter voorbij komen dat het nu wel goed was! Lekker rustig aan doen!

  Liefs!

  05/03/2015 at 3:04 pm
  • Reply Joyce

   Had toevallig net een update toegevoegd haha! Klopt het is nu allemaal goed. Maar ga nu lekker rustig aan genieten van mijn verlof 😀

   05/03/2015 at 3:08 pm
 • Reply Sonja

  Jemig wat zie jij er goed uit en wat fijn dat je bloeddruk in orde is!Succes met de laatste loodjes

  05/03/2015 at 3:47 pm
 • Reply Josan

  Poe, gelukkig maar. Niks aan om de laatste weken in de rats te zitten

  05/03/2015 at 6:42 pm
 • Leave a Reply