zwanger

Zwangerschapsupdate week 30

Stop de tijd (Ja ik zeg het alweer!) Vandaag ben ik gewoon alweer 31 week zwanger en komt het einde in zicht. Afgelopen week hebben we de laatste dingen opgehaald voor ons meisje en zijn we begonnen om de babykamer klaar te krijgen. Robert heeft wat extra dagen vrij dus we kunnen mooi even door pakken.

Suikertest 
Ik moest afgelopen dinsdag naar het ziekenhuis voor een bloedsuiker test. Je wordt dan drie keer geprikt (vingerprik, en twee keer in je arm) om te kijken hoe je op een grote hoeveelheid suiker reageert. Ik keek er onwijs tegenop omdat ik echt moet eten ‘S Ochtends. Uiteindelijk viel het best mee. Ik nam het drankje in een teug (adje suikerwater haha ;)) en was er dus snel vanaf. Ik nam niet de tijd om te proeven wat ik naar binnen werkte want ik wist dat dit ranzig zou zijn. Daarna moesten we twee uur wachten en dat was wat minder. Ik voelde me flauw en onwijs moe, en het laatste half uur kon ik alleen maar aan eten denken. Maar het ging allemaal goed en de uitslagen waren ook goed.

Shoppen! 
Afgelopen zaterdag gingen we samen met vrienden naar de baby winkels om de laatste items aan te schaffen voor ons mini meisje. We kregen van hun een aantal leuke cadeaus die we samen aanschaften. Dit zorgt ook er ook voor dat ik alles af wil hebben, dat ik de boel wil schoonmaken en wil wassen. Nee hoor geen nesteldrang haha. Ik vraag bijna dagelijks of de box al opgezet mag worden ook al weet ik dat dit nog te vroeg is.

Klusser de klus 
Robert is begonnen met de klusjes, de taken zijn gezaagd en worden vandaag opgehangen. Dan kan ik de kleertjes (jurkjes!!) gaan uitstallen en is het nog wachten op ons wandpaneel. Als die er ook is dan kan ik kijken wat ik verder nog aan de muur wil. Verder ben ik druk aan het DIY-en, ik ben olifantjes aan het maken van vilt voor aan het het mobiel die hopelijk deze week af gaat zijn.

Controle 
Vergeet ik gewoon het mooiste moment van afgelopen week! Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor een groei echo en konden wij ons meisje even bekijken. Ze groeit goed en weegt nu ongeveer 1500 gram. Haar uiteindelijke gewicht wordt rond de 3700 geschat, ik ben benieuwd! Aron was namelijk 3265 gram. Ook heeft de verloskundige een 3d-echo geprobeerd maar ze lag met haar handen en voeten voor haar gezicht waardoor niks zichtbaar was. Niet erg, want wij kunnen best wachten tot de bevalling.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

18 Comments

 • Reply Judith

  30 weken alweer! Man, bij een ander gaat het dubbel zo snel lijkt het wel ;-). Wat fijn dat je bijna alle spullen in huis hebt en dat de kinderkamer bijna af is. Ik heb een voorproefje gezien op IG, en de takken hangen erg leuk! Benieuwd naar het complete kamertje, haha, sorry nieuwsgierig (en babykriebels). X, Judith

  29/01/2015 at 9:01 am
  • Reply Joyce

   Ja het gaat echt super snel! Ik ga straks een preview filmen van de babykamer, hoe hij er nu uit ziet. Foto’s maken is niet echt handig het kamertje is best klein waardoor je niet alles er heel mooi op komt. Volgende week komt hij online 😀

   29/01/2015 at 9:29 am
 • Reply Joyce

  Zodra ik hem af heb zal ik hem delen 😀

  29/01/2015 at 9:28 am
 • Reply Joyce

  Ja absoluut! Ik kan stiekem niet meer wachten 😀

  29/01/2015 at 9:28 am
 • Reply Joyce

  Dankjewel! 😀

  29/01/2015 at 9:29 am
 • Reply Joyce

  Dankjewel gaat vast lukken :d

  29/01/2015 at 9:30 am
 • Reply Deirdre

  Nog even volhouden! 🙂 Ik vond de suikertest maar niks.. gelukkig is t zo voorbij!

  29/01/2015 at 12:02 pm
  • Reply Joyce

   Ja gelukkig wel!

   29/01/2015 at 4:20 pm
 • Reply Gwen

  Gaat echt hard zeg! Ik vond/vind zelf die weken vanaf 31/32 echt kruipen. Dan ben je zo benieuwd en moet je gewoon nog 2 hele maanden! Maar goed, speciaal voor jou wil ik best te tijd even stoppen 😉

  29/01/2015 at 1:26 pm
  • Reply Joyce

   Haha ik denk dat ik er nog wel op terug kom. Maar tot dusver vliegen de weken voorbij. De komende weken nog genoeg leuke dingen gepland dus het zal nog wel even zo door gaan. Zodra mijn agenda leeg raakt zal het lang duren 😛

   29/01/2015 at 4:19 pm
 • Reply Joyce

  Ja het is heel vies en naar maar het moet. Ik moest hem omdat mijn zus zwangerschapsdiabetes had, de verloskundige kijkt of er een verhoogd risico is. Als dit zo is dan moet je een test doen. Tegenwoordig doen ze dit best wel vaak.
  Ja over 10 weken kan ze er al zijn, Aron is met 41+1 geboren dus dat zal dan morgen over 10 weken zijn. Gek idee!

  29/01/2015 at 4:18 pm
 • Reply Joyce

  Ja! Ik heb er echt zin in haha!

  29/01/2015 at 4:18 pm
 • Reply Joyce

  Ik heb een preview gefilmd, die komt volgende week online 😀

  29/01/2015 at 4:20 pm
 • Reply Christa

  Al weer zo ver! Echt gaaf hoor. Veel succes met je laatste loodjes.

  29/01/2015 at 7:43 pm
  • Reply Joyce

   Dankjewel!

   29/01/2015 at 9:23 pm
 • Reply Odile

  Wat gaat het snel joh. Volgens mij heb je weer een groeispurt hè? Mooie buik!

  29/01/2015 at 9:06 pm
  • Reply Joyce

   Ja klopt het groeien gaat nu echt hard 😀 Zo ging het bij Aron ook, aan het einde groeide ik als een gek 😀

   29/01/2015 at 9:23 pm
 • Reply Stefanie

  Vanaf nu ga ik lekker al je updates terug lezen. Kan ik me voorbereiden op wat (mij) gaat (over)komen :-). Ik sta er versteld van hoeveel dat duiker drankje vies vinden, Ik vroeg naar een tweede haha.

  26/03/2015 at 10:14 am
 • Leave a Reply