zwanger

Zwangerschapsupdate week 28

Een nieuwe mijlpaal hebben we behaald! We zijn namelijk beland in het laatste trimester en de eerste week zit er al weer op. Mensen die zeggen dat het laatste trimester langzaam gaat snap ik (nog) niet. Man wat vliegt de tijd! Tijd voor een nieuwe update dus.

Afgelopen week begon goed, ik voelde me goed en het spugen was ook voorbij. Helaas duurde het niet lang voordat ik weer een nieuwe kwaaltje kreeg. Sinds afgelopen zondag zit ik namelijk met verschrikkelijke hoofdpijn en omdat ik mij er zorgen om begon te maken besloot ik maar even een check-up te laten doen. Ik kreeg wat onderzoekjes en daar kwam al snel uit dat er teveel eiwitten waren gevonden. Met wat extra rust kan er nog van alles veranderen en kan ik hopelijk nog verder genieten van de zwangerschap.

Pufclubje! 

Sinds vorige week donderdag ben ik begonnen met een zwangerschapscursus. Ik heb lang getwijfeld of ik dit nog zou willen aangezien het mijn tweede zwangerschap is. Maar ik besloot het toch te doen. Lekker contact leggen met mede zwangere en hopelijk nog wat bijleren. De eerst avond was geslaagd, lekker gekletst en elkaar een beetje leren kennen. De cursus bestaat uit 6 avonden, 5 voor de bevalling en 1 na de bevalling. Dus de komende weken ga ik elke donderdag een avondje naar pufclubje.

Intake kraamhulp 
Afgelopen maandag had ik een telefonische intake met het kraambedrijf. Ik heb gekozen voor het groene kruis hun had ik ook bij Aron en dat beviel goed. Het gesprek aan de telefoon was fijn en ik kreeg weer nieuwe informatie. Soms is het erg fijn om de boel even op te frissen haha! Ons bed hoeft bijvoorbeeld niet op klossen i.v.m. Aron en omdat ons bed al hoog genoeg is. Ook konden wij een voorkeur aangeven voor de kraamhulp en ze gaan hun best doen om onze vorige kraamhulp weer te laten komen. Laten we duimen, want ze was geweldig!

Creativiteit 
Aangezien ik nu toch thuis zit heb ik besloten om mijn creativiteit eens flink uit te laten haha! Ik heb allerlei leuke projectjes waar ik nu echt eens ga beginnen. Ik ben begonnen met het plakboek voor ons mini meisje. Voor Aron heb ik een digitaal boek, maar deze keer doe ik een poging om het zelf te gaan doen. Ook wil ik heel graag haar naam gaan punniken met ijzerdraad, ben benieuwd of het mij gaat lukken haha!

Op naar een nieuwe week vol rust! 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

10 Comments

 • Reply Dina

  Ah wat balen van het nieuwe kwaaltje zeg. Lekker rustig aandoen en gewoon genieten van het moois dat er nu in je buikje groeit. En heel fijn dat je nu wat tijd hebt voor creative dingetjes.

  15/01/2015 at 6:49 am
 • Reply Dhini

  Doe rustig aan. Wat mooi buikje

  15/01/2015 at 10:32 am
 • Reply Desiree

  Je ziet er goed uit!

  15/01/2015 at 11:09 am
 • Reply Rory

  Klinkt goed (de voorbereidingen) ondanks de hoofdpijn. Vervelend. En heel goed wat je gaat doen qua ‘pufclubje’. Is dat hetzelfde als zwangerschapsyoga? Succes de komende tijd!

  15/01/2015 at 11:13 am
 • Reply Milou

  Echt ontzettend balen! Moet zeggen dat sinds ik een eiwitdieet volg, ik ook veel vaker migraine heb. (1x in de twee weken nu, in plaats van 1x in het half jaar.) Hoop dat het snel beter met je gaat!
  En wat een leuk idee om je dochters naam te punniken met ijzerdraad! Volgens mij staat dat superstoer en origineel. Past ook goed bij het grijs-gele kamertje denk ik.

  15/01/2015 at 6:36 pm
 • Reply Arcadia

  Wat een gezellige update. Naar dat er eiwitten gevonden zijn, hebben ze je verdere uitleg gegeven over wat dit betekent? Welkom in het laatste trimester! Ik hoop dat we beide er nog even van mogen genieten, want ik vind ook dat de tijd ontzettend snel gaat.

  16/01/2015 at 10:26 am
  • Reply Joyce

   Ja heb heel veel informatie gekregen. Ik weet in ieder geval dat als het doorzet ik een zwangerschapsvergiftiging krijg en ik dit deels kan beïnvloeden door rust. 🙂 Ik hoop ook dat we beide nog een tijdje mogen genieten van onze kleine meisjes!:D

   16/01/2015 at 10:59 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  Ik ben bij 4 van mijn zwangerschappen naar een cursus gegaan. Niet omdat ik niet wist hoe het moest, maar om een moment te hebben om even bewust stil te staan bij de bevalling.

  16/01/2015 at 10:44 am
 • Reply Wendy

  Punniken met ijzerdraad? Daar ben ik heel erg benieuwd naar. Maar ja, als je haar naam gaat maken, dan ga je het natuurlijk hier nog niet showen. 😉

  16/01/2015 at 10:53 pm
 • Reply Whitney

  Gelukkig hoeft het bed niet op klossen, hoop hier ook niet.. vond het een gedoe om in bed te klimmen.

  17/01/2015 at 5:28 am
 • Leave a Reply