zwanger

Zwangerschapsupdate week 24

Hoera 25 week zwanger! Vanaf dit moment (oké een paar dagen geleden al) kan k de zwangerschappen gaan vergelijken. Gek idee hoor, dat ik er al zoveel op heb zitten. Maar meer daarover volgende week. Nu eerst een terug blik op afgelopen week. 

Afgelopen week was best pittig. Ik vergat een paar keer mijn medicijnen waardoor ik weer erg moe werd, eigen schuld! Met de verjaardagsdrukte van Aron erbij was dit geen perfecte combinatie maar hé  ik heb me gered. Inmiddels slik ik weer braaf elke ochtend mijn ijzertabletjes en gaat het goed.

Zwangerschapsischias 
Zwangerschapswatte? Ischias. Al een tijdje had ik met regelmaat last van een vervelende steek in mijn bil, ik negeerde het een beetje tot afgelopen dinsdag. Wat en hel belande ik in. Aron was ‘s avonds erg onrustig en ik moest vaak de trap op en af om hem rustig te maken. Mijn lichaam vond dit blijkbaar niet zo fijn en ik kreeg het gevoel als of er iets scheurde in mijn bil. De rest van de avond kon ik mijn bil en been amper bewegen, en als ik het deed kon ik wel huilen van de pijn.

Gisteren ben ik bij de huisarts geweest en heb ik een verwijzing gekregen naar de fysio die -als het goed is- mijn zenuw gaat los masseren. Tevens kreeg ook het advies om het even iets rustiger aan te doen. Door privé omstandigheden heb ik veel last van onrust en stress (ik ben volgens mij nog nooit zo kwaad geweest), dit zorgt voor harde buiken en krampen. En hoe makkelijk vrienden en familie ook zeggen dat ik om mezelf moet denken, het is verdomd moeilijk als het om je zus gaat. Inmiddels ben ik iets rustiger en dit zorgt er gelukkig voor dat ons meisje het ook weer prettig vind.

Blij dat ik groei! 
Mijn buik groei de laatste tijd ontzettend hard en ik vind het fijn. Eindelijk kan ik mijn buik omarmen en denken: Ja! Ik knuffel mijn babybump haha. Heerlijk! Tot dusver ben ik ook nog niks aangekomen dus ik mag absoluut niet klagen over mijn buik. Dinsdagavond ging mijn buik ook goed tekeer en zag ik haar ook gewoon bewegen, zo bijzonder om te zien en heerlijk om te voelen.

Een bewogen week, op naar een nieuwe week die niet veel rustiger is maar wel super gezellig. Zaterdag mijn verjaardag en maandag mogen wij weer even een kijkje nemen in mijn buik bij de verloskundige. Ik ben dan 25+4 het zelfde termijn als die ik had bij Aron zijn eerste echo. Ik ben benieuwd of ik mijn kindjes ook kan gaan vergelijken. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Jess

  Je ziet er goed uit meis. Je krijgt een prachtbuik!

  18/12/2014 at 12:17 pm
 • Reply Kimberley

  O, bilpijn is echt naar! Vooral als je zwanger bent en een kindje hebt. Gelukkig gaat iemand je helpen de pijn te verzachten. En wat er in je privéleven gebeurd (ik raad het een beetje), daar kun je weinig aan doen. Wees er gewoon voor je zus. Komt goed!

  18/12/2014 at 12:52 pm
 • Reply Jennifer

  Vind het rot om te lezen dat het eigenlijk niet zo heel goed gaat. Ik zou bijna de trein pakken om je even goed in de watten te leggen, maar dan vergeet ik zelf dat ik tien weekjes verder ben dan jij en dat is natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling. Hopelijk krijg je snel rust in je koppie en in je billen, rustig aan meid!

  19/12/2014 at 6:30 pm
  • Reply Joyce

   Aah lieverd! Inderdaad jij mag nu lekker genieten van je verlof! Robert is een avondje zaalvoetballen, dus ik ga zo een overlevingspakket verzamelen en dan lekker lang douchen en films kijken in bed. Alles komt goed 😀

   19/12/2014 at 6:33 pm

  Leave a Reply