zwanger

Zwangerschapsupdate week 21

Wat vliegt de tijd! Het lijkt nog zo kort geleden dat ik een mijn eerste zwangerschapsblog schreef en inmiddels ben ik (al) 22 weekjes zwanger. Mijn nesteldrang begint te komen en ook begin ik er echt naar uit te kijken om haar vast te mogen houden. Maar nog even geduld eerst nog even lekker broeden. 

Afgelopen week was een spannende week, want vrijdag stond de 20 weken echo gepland. Hier over kon je alles al lezen in dit blogje.  Een super fijn gevoel dat het allemaal goed is en het betekent dat het echte werk kan beginnen. Echt bezig gaan met haar kamertje en echt de roze kleertjes gaan verzamelen. Ik merk aan mezelf dat er een bepaalde spanning van me af is gevallen en dat ik nu echt aan het genieten ben. De welbekende pregnancy glow is hier duidelijk aanwezig.

Ohno Nesteldrang! 
Ik ben een chaoot en kan prima leven met wat troepjes om me heen, tenminste dat dacht ik. Sinds afgelopen week is dat helemaal anders. Het huis moet opgeruimd zijn, de oude spullen van Aron moeten weg én ik moest en per direct stoelen halen voor rondom de eethoek. Tja, je bent zwanger of je bent het niet hé. Inmiddels hebben we de stoelen om de eethoek staan en staat marktplaats vol met de oude spullen van Aron. Mijn nesteldrang is niet zo fijn voor Robert, want als ik iets in mijn hoofd haal dan moet ik dat ook direct doen.

Controle bij de verloskundige 
Naast de 20 weken echo had ik ook nog mijn 4-wekelijkse controle bij de verloskundige. Ik mocht even lekker lang kijken naar ons meisje aangezien onze moeders mee waren en nog niet eerder een echo zagen. Zo bijzonder, ze was voor het eerst weer een keer rustig tijdens de echo en de verloskundige kon haar rustig bekijken. Heerlijk! Ook mocht ik weer even genieten van het mooie geluid van haar hartje, de volgende keer moet ik het echt even opnemen, dan kan ik er vaker van genieten. De volgende controle is met 25+4, het zelfde termijn als de eerste echo van Aron. Ik ben benieuwd of we hun dan ook kunnen gaan vergelijken en of ik eindelijk wat van de zwangerschappen kan gaan vergelijken. Dat termijn is toch een bijzonder moment voor mij.

Op naar een nieuwe week, vol energie en geluk! 

 

Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

8 Comments

 • Reply PSnim

  Jeetje wat gaat het toch hard! En een mooie babybuik heb je al zeg. Nu lekker bezig houden met alles klaar maken en uitzoeken voor je kleine meisje, lijkt me heerlijk om weer te kunnen doen!:)

  27/11/2014 at 7:22 am
 • Reply Gwen

  In het begin vond ik het ook zo snel gaan idd, maar vanaf 30 weken, oeff het kruipt 😉 Wat bijzonder om straks Arons termijn te halen, nou ja: dat je het toen ontdekte zeg maar. 😀 Lekker nestelen, het is absoluut ergens goed voor (een opgeruimd huis!)

  27/11/2014 at 9:58 am
 • Reply Judith

  Je ziet er prachtig uit Joyce, en wat fijn dat je nu ongestoord kunt genieten. Lieve foto van jullie samen. X, Judith

  27/11/2014 at 10:12 am
 • Reply simone

  Wat een prachtige foto’s! Heel mooi buikje en een super outfit:) fijn dat alles zo goed gaat!

  27/11/2014 at 11:34 am
 • Reply Anne Solveig

  Wat zie je er goed uit!!

  27/11/2014 at 8:27 pm
 • Reply Dhini

  wat mooi buik! Geniet er van je zwangerschap

  27/11/2014 at 8:52 pm
 • Reply Denise

  Mooie foto’s samen! Fijn genieten van je zwangerschap 🙂 En wat een leuk blog heb je.

  27/11/2014 at 10:13 pm
 • Reply Jessica

  Leuke update en wat heb je een prachtige buik!

  27/11/2014 at 10:40 pm
 • Leave a Reply