zwanger

Zwangerschapsupdate week 19

Woeeehoeeeee, 20 weken zwanger vandaag! Oftewel ik zit op de helft, wat een onwijs gevoel zeg. Het voelt als een mijlpaal, de afgelopen weken was ik aan het optellen tot de twintig weken en nu kan ik beginnen met aftellen. Maar eerst nog even terug kijken op afgelopen week. 

De week begon redelijk goed, ik kampte met wat vermoeidheid maar dacht dat dit nog wel over zou gaan. Inmiddels ben ik een week verder, een bloedonderzoek rijker en weet ik dat ik ijzer te kort heb en een sterk vermoeden van oververmoeidheid. Dus nu met een beetje hulp en wat extra eigen toevoegingen zorgen dat ik er weer bovenop kom en in de tussentijd lekker rustig aan doen. Want tja, er komt een mega drukke tijd aan, waar ik wel van wil genieten.

Verder is Moempie lekker druk, ze is goed bezig om al de perfecte ballet sprongen te leren. Ik voel haar inmiddels een paar keer per dag en Robert kan haar ook bijna dagelijks voelen. Aron probeert het ook met regelmaat maar hij heeft nog niet door wat hij moet voelen. Als ze straks wat groter is en krachtiger dan zal ook hij haar voelen.

Afgelopen week ben ik weer aan het nadenken geweest voor de babykamer, en ben ik ook al begonnen met wat leuke projectjes. Zo maakte ik een gave slinger met vilt balletjes. Ook kocht ik wat roze baby spulletjes over van een bekende. Een dekentje, een muziek mobiel en nog wat andere items die ik echt nodig ga hebben haha.

Volgende week vrijdag staat de 20 weken echo pas gepland, en ik denk dat ik na die tijd pas echt kan beginnen met de babykamer. Ik moet gewoon even horen dat alles goed is met ons mini meisje. Daarna gaan alle remmen los, lekker shoppen en in de kerstvakantie haar kamertje af maken. Dit wil ik dan gewoon klaar hebben.

De kraamhulp is ook helemaal rond. Wij gaan weer gebruik maken van het Groene Kruis, wij hadden dit bedrijf ook bij Aron en vonden het heel prettig. Ook kunnen we bij het intake gesprek aangeven dat we dezelfde kraamhulp weer willen, wij hadden bij Aron namelijk een hele fijne kraamhulp en wij hopen haar dan ook nog een keer te mogen ontvangen.

Zo dit was het weer voor deze week, volgende week een nieuwe update uit de buik. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

7 Comments

 • Reply Odile

  Ja toch wel een mijlpaal, die 20 weken. De tijd vliegt voorbij! Goed voor jezelf zorgen hè!

  13/11/2014 at 9:44 am
 • Reply Pauline

  Wow, op de helft alweer! Zo snel.
  Fijn dat het goed gaat.
  X

  13/11/2014 at 9:56 am
 • Reply Gwen

  Serieus, het gaat echt hard zeg! Na de 20wk-echo viel er bij mij ook echt een last van mijn rug, blijft spannend!

  13/11/2014 at 10:35 am
 • Reply Kimberley

  Jee, wat is het snel gegaan! Helemaal leuk 🙂

  13/11/2014 at 10:39 am
 • Reply Judith

  Fijn dat je al weer op de helft bent en dat jullie meisje zo goed beweegt al. Jammer dat je lichamelijk iets minder fit ben: doe alsjeblieft rustig aan… Lekker veel ontspannen en rustmomentjes pakken wanneer je dat kunt ;-).
  Het lijkt me zo bijzonder als je voor de ‘tweede’ keer zwanger bent en je oudste kind zo benieuwd en betrokken bij is.
  Een héle fijne week toegewenst :-). X, Judith

  13/11/2014 at 1:13 pm
 • Reply Michelle

  Alweer op de helft, wat gaat dat snel he. Ben heel benieuwd hoe je de babykamer gaat inrichten en versieren 🙂 Succes alvast voor bij de 20 weken echo..

  13/11/2014 at 5:12 pm
 • Reply Miss Mags

  Tijd gaat snel inderdaad. En die 20 weken echo ook al bijna, en daarna kun je inderdaad los gaan. Zo is dat hier sinds vrijdag ook 🙂 hoop dat alles goed is met moempie. Ook hier moet ik mijn ijzer op peil houden .

  13/11/2014 at 9:40 pm
 • Leave a Reply