zwanger

Zwangerschapsupdate week 17

Wauw wat een bijzondere week was het afgelopen week. Ik heb echt op en top genoten van alles wat er afgelopen week gebeurde, en geniet op dit moment van een trappelend meisje terwijl ik dit blogje aan het schrijven ben. 

Pretecho 
Afgelopen zaterdag hadden wij een pretecho gepland staan, wij mochten dus lekker even gluren naar ons kindje. En wij kwamen er achter dat Moempie een meisje is! Wauw wat een magisch gevoel kreeg ik op dat moment. Ondanks dat mijn eerste gevoel zei dat ze een meisje is, dacht ik toch elke keer dat ik een jongen in mijn buik had. De echo bewijs echter toch wel dat het een meisje was, en mijn geluk kon niet op. Stiekem is het toch wel een droom om een jongen én een meisje te hebben.

Ook bekeek de verloskundige even oppervlakkig of er iets afwijkend te zien was. Dit is gelukkig niet zo en ik ga dan ook met een rustig gevoel richting de 20 weken echo. In mijn achterhoofd wel dat er nog iets gevonden kan worden.

Gender Reveal 
Zondags was het tijd om wereldkundig te maken dat wij een prinsesje verwachten. Onze ouders kregen het direct te horen die zaterdag, net als onze zussen. Hun moeten natuurlijk als eerste op de hoogte gebracht worden. Zondags was het tijd voor de rest. Eerst de mensen die op mijn Gender Reveal waren en daarna gooide ik het ook op mijn social media kanalen. En WAUW! Wat een reacties. Ik was helemaal overdonderd door de vele reacties en wil iedereen nogmaals bedanken voor de leuke reacties. Ik kan ook echt niet wachten om te uitgebreid te gaan shoppen voor mijn kleine meisje!

Controle bij de verloskundige 
Maar we zijn er nog niet, afgelopen dinsdag mochten wij ook weer even naar de verloskundige. Mijn bloeddruk werd gemeten en was prima. Ook mijn gewicht was prima, ik ben nu 100 gram aangekomen, prima vind ik zelf! Daarna mochten we even kijken naar ons meisje en even luisteren naar haar hartje, wauw! Alles zag er prima uit, en de verloskundige kon ons vertellen dat Moempie zeker weten een meisje is.

En verder 
Voel ik me eindelijk helemaal goed! Ik heb weinig last van spugen, heb eindelijk een methode gevonden waardoor ik niet meer hoef te spugen ‘s ochtends. Ik neem elke ochtend voordat ik uit bed stap een aantal grote slokken cola en ik hoef dan niet meer te spugen. Niet zo’n fijn idee om in de ochtend te beginnen met cola. Maar liever dat dan spugen.

Zoals je wel kunt lezen was afgelopen week een super week. Ik zweef op een roze wolk en ben even nergens anders mee bezig (ook met Aron natuurlijk!). Op dit moment ben ik 18 weekjes zwanger en begint de 19e week. Jeetje wat vliegt de tijd! Over 2 weekjes zit ik gewoon al op de helft. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Femke

  Zo leuk, eerst een jongen en nu een meisje! Nog van harte gefeliciteerd Joyce, ik ben heel blij voor jullie 😀

  30/10/2014 at 9:57 am
 • Reply PSnim

  Wat fijn dat je wat tegen het spugen hebt gevonden in de ochtend! Ach dan maar cola, spugen is ecccchhhtttt niet tof als eerste bezigheid als je net je bed uit komt. Ik at van die droge crackers voordat ik uit bed stapte, dat hielp ook.

  30/10/2014 at 1:34 pm
 • Reply Jennifer

  Fijn dat het beter gaat! Ben benieuwd hoe je er met twee weekjes uitziet! 😉

  30/10/2014 at 4:01 pm
 • Reply Els

  ja ontbijten met cola heel herkenbaar haha

  02/11/2014 at 2:35 pm
 • Leave a Reply