zwanger

Zwangerschapsupdate week 10 & 11

Vandaag hebben wij de magische grens van 12 weken bereikt, tijdens deze zwangerschap! Wauw! De kans dat het nu nog mis gaat is echt nihil en ik ga dan ook proberen om nu echt te gaan genieten. Maar eerst ga ik even terug blikken op de afgelopen weken, want week 10 en week 11 waren twee hele verschillende weken!

Week 10 
Week 10 was een verschrikking, nog nooit had ik zoveel met de wc geknuffeld en hield ik zo weinig binnen. Veel slapen en knuffelen met de wc stonden deze week centraal. Ook was dit weer mijn eerste werkweek na een vakantie periode, en merkte ik al snel dat het in het eerste trimester toch best zwaar is. Want ook op het werk kon ik niks binnenhouden. Zodra ik ook uit mijn werk kwam ging ik direct op bed of de bank liggen om eerst weer bij te tanken. Ik merk helaas door dit alles ook vrij weinig van een groeiende buik, aangezien ik alleen maar afval worden mijn vetjes omgezet in een baby bump, en blijf ik op het zelfde hangen. Maar hé! Die buik die komt nog wel, moempie heeft nog tijd genoeg om te groeien.

Week 11 
Wauw! Wat was afgelopen week een fijne week, amper hing ik boven een emmer/rond de wc. Alleen in de ochtend had ik nog last van ochtend misselijkheid, en ik krijg zowaar weer zin in eten. Wat kan je met zoiets kleins blij zijn zeg! Mijn misselijkheid heeft plaatst gemaakt voor een goed werkende reuk, waardoor ik voor het eerst door heb dat Aron toch best wel stink voeten heeft, haha! Week 11 was ondanks dat het goed ging wel een spannende week, in januari werd ons sterretje met 11 week een sterretje. Gelukkig zit Moempie nog veilig en warm in mijn buik en  kan ik de spanning nu een beetje loslaten. Ik wil genieten voor de volle 200% van onze buikbaby. Inmiddels staan de meubeltjes van de babykamer al in de babykamer en liggen de eerste gekregen en gekochte spulletjes in de kast. Zo gek om van die mini kleertjes vast te houden, ik heb zelf nog niet echt iets gekocht omdat ik wil wachten tot wij het geslacht weten, dus nog 8 weekjes (ongeveer) en dan kan ik losgaan haha!

Vanaf vandaag zitten we in week 12, een nieuwe fase (vind ik) aangezien het nu voor mijn gevoel allemaal sneller gaat en het allemaal wat minder spannend is. Vanaf nu ga ik dan ook elke donderdag een zwangerschapsupdate geven. Dus volgende week donderdag een update over week 12! 

xo xo Joyce

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

9 Comments

 • Reply Sheena

  Proficiat ! Goed dat je misselijkheid aan het minderen is, vanaf nu kan je gaan genieten en zal dat buikje wel beginnen groeien 🙂

  18/09/2014 at 1:13 pm
  • Reply Joyce

   Dankjewel, gaat vast goed komen met dat buikje! 😀

   18/09/2014 at 4:10 pm
 • Reply Jennifer

  Wat fijn dat je de 12 weken nu hebt aangetikt! Dat is toch wel een mijlpaal in een geplande zwangerschap. Voor ons was het eerst de grens tot wanneer we het weg konden laten halen als we daarvoor zouden kiezen en toen we die eenmaal gepasseerd hadden dacht ik achteraf dat ik me wel wat meer zorgen had mogen maken over een eventuele miskraam. Maar dat is gelukkig allemaal niet gebeurd. Lekker genieten nu Joyce!

  18/09/2014 at 1:21 pm
  • Reply Joyce

   Voor mij was de grootste mijlpaal 11 week, maar dit voelt ook als een soort bevrijding ofzo haha!

   18/09/2014 at 4:10 pm
 • Reply Joyce

  Dankjewel lieve Marjolein! Ik ga mijn best doen 😀

  18/09/2014 at 4:09 pm
 • Reply Joyce

  Dankjewel, dat hoop ik ook 😀

  18/09/2014 at 4:09 pm
 • Reply Joyce

  Dankjewel mop! Ja het gaat nu opeens heel snel, en ik kan niet wachten tot de 20 weken echo. Maar eerst over 1.5 week het hartje horen.

  18/09/2014 at 4:11 pm
 • Reply Stephanie

  Fijn dat je je nu weer een stuk beter voelt 😀

  18/09/2014 at 6:41 pm
 • Reply Jorien

  Wat een lief buikje heb jij! Fijn dat het allemaal goed gaat, ik heb net ook snel je sterretje stukje gelezen want dat had ik gemist maar ik begrijp wel waarom er toch die angst zat. Ga vanaf nu lekker proberen te genieten, heb je verdiend!

  18/09/2014 at 9:10 pm
 • Leave a Reply