Baby 3.0 zwanger

Zwangerschapsupdate #9 – Week 16

Ik krijg steeds meer zin om de updates te schrijven, misschien komt het wel doordat ik een stuk positiever ben en dat heeft natuurlijk zijn redenen. Ik merk inmiddels echt dat ik in het tweede trimester zit en dat afgelopen week het HCG hormoon verdwenen is uit mijn lichaam, de boosdoener van alle ellende. Ja deze week was wel echt een hele fijne positieve week! 

Ik voel haar! 

Oké ik voel haar al af en toe sinds 11 weken, maar inmiddels voel ik haar eigenlijk elke dag wel. Ze is net als haar zus lekker beweeglijk. Vooral wanneer ik ‘s avonds na alle drukte rustig ga zitten laat ze even van zich horen. Zo fijn en rustgevend. Dit is voor mij echt even een momentje dat ik stil sta bij het wonder dat ik voor de laatste keer in mij heb groeien. Want dat dit de laatste zwangerschap is staat vast. Ik ben dankbaar dat ik straks drie kindjes mag hebben en ik ben wel klaar met de kermis aan mijn lichaam. Ook al is ze er nog niet ik ben compleet met Ro en mijn 3 kids straks!

Daaaaag misselijkheid! 

En opeens was het afgelopen vrijdag weg. Geen medicijnen, geen misselijkheid helemaal niks! Nu is het zo dat rond de 16 weken het HCG hormoon verdwijnt en plaatst maakt voor progesteron. En het HCG hormoon is datgene waar ik denk ik heel sterk op reageer. Helaas krijg ik door progesteron weer andere klachten, maar die zijn lang niet zo erg al de misselijkheid. De misselijkheid moet ik zelf trouwens wel onder controle houden, als ik niet genoeg eet of als ik bijvoorbeeld ‘s avonds voor het slapen gaan niks meer naar binnen werk, dan kan ik er vanuit gaan dat ik wel misselijk ben. Ach gelukkig vind ik eten deze zwangerschap helemaal niet erg haha!

Geen babykamer

Deze zwangerschap hoef ik geen babykamer voor te bereiden. Tenminste nog niet. In ons huidige huis hebben wij nog geen plek voor een extra baby kamer en als ze hier geboren gaat worden, dan komt ze eerst bij ons op de kamer. Niet heel verrassend, want dit deden wij ook bij de andere twee kinderen. Op onze kamer komt een handige lade kast staan om haar op te verschonen en haar spulletjes in te doen en er komt een wiegje of co-sleeper naast mijn bed te staan. Verder komt het wel als wij zijn verhuisd. Toch mis ik het rommelen wel hoor, maar straks moeten wij weer een heel huis inrichten dus werk genoeg haha!

Op naar een nieuwe week! Jeetje wat gaat het opeens hard!

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

8 Comments

 • Reply Nicole

  Fijn dat de misselijkheid weg is! En ook heerlijk om haar al elke dag te voelen..

  17/03/2017 at 9:39 am
 • Reply Charlotte

  Wat heerlijk dat je haar al zoveel voelt! En fijn dat de misselijkheid zo goed als weg is nu, lekker genieten nou!

  17/03/2017 at 9:42 am
 • Reply Jodi - liefthuis

  Je kan van dat hoekje in jullie kamer ook echt iets leuks maken. Toch lekker beetje rommelen.
  Super fijn dat het zo goed gaat.

  17/03/2017 at 9:45 am
 • Reply Channah

  Wat bijzonder dat je haar al zo vroeg voelt! En super fijn van de misselijkheid, al herken ik het wel dat je wel op tijd wat moet eten, want anders wordt je gelijk weer zo flauw. Hier eerst ook nog geen babykamer hoor, niet omdat die er niet is, maar omdat ‘ie nog niet af is haha! Dat rommelen in de babykamer mis ik nu wel heel erg momenteel, maar gelukkig kan je een lekker plekje op jullie slaapkamer maken. Ik hoop voor je dat alles zo goed blijft gaan!

  17/03/2017 at 9:55 am
 • Reply Angela - Mama met passie

  Gaaf he om haar dan al te voelen! Ik had dat ook deze zwangerschap zo vroeg, dat is zo gezellig 🙂 Fijn dat de misselijkheid weg is, dat is zo heerlijk. En van dat hoekje in jullie kamer, kun je ook zeker iets leuks maken 🙂

  17/03/2017 at 10:00 am
 • Reply Brabantse mama's- Mariëtte

  Wat fijn dat de misselijkheid weg is!! Ik heb er gelukkig ook afscheid van kunnen nemen.

  Fijn hé die momenten dat je je kleintje voelt. Kan er zo van genieten! Mooi buikje al zeg!♡

  17/03/2017 at 10:03 am
 • Reply simpel, met een snufje liefde

  Fijn dat je jezelf zo goed voelt en wat fijn dat je haar nu echt kunt voelen. Komt niet doordat het HCG weg is want dat zou betekenen dat je niet meer zwanger bent. Je hebt het nu minder in je en de placenta en de progesteron neemt nu grotendeels het vasthouden van het kindje over.

  17/03/2017 at 1:51 pm
 • Reply Nicole

  Zo fijn voor jou! Wens je nog een hele fijne zwangerschap meid!! Xx <3

  19/03/2017 at 9:56 am
 • Leave a Reply