Baby 3.0 zwanger

Zwangerschapsupdate #7 – week 14

Al de hele week heb ik dingen die ik wil delen in deze blogpost haha! Er is voor mijn gevoel zoveel gebeurt. Zo gingen wij naar de verloskundige, stopte ik met mijn medicijnen en gebeurde er nog wat leuke dingen! In deze update breng ik jullie weer helemaal op de hoogte. 

Naar de verloskundige 

Afgelopen maandag hadden wij een controle bij mijn eigen verloskundige. We hadden een afspraak gemaakt om een tijd dat de kindjes nog net mee konden, maar dat was eenmalig haha! Jeetje wat waren ze beide druk. Sofie vond het allemaal mega interessant. Bij mijn verloskundige liggen allemaal voorbeeldjes van baby’s in de buik qua grootte, en hier riep ze de hele tijd BABY!! Super lief. Verder had ze het te druk met alles los trekken. Aron vond het even kijken naar de baby wel prima, maar daarna wilde hij gewoon lekker spelen. Prima! De verloskundige nam lekker de tijd om naar ons kindje te kijken en probeerde ook nog het geslacht te bekijken. Baby muis maakte het niet makkelijk en lag weer in een onmogelijke houding. Het lag met de beentjes over elkaar en besloot daarna ook nog eens compleet te draaien en flink te schoppen met de beentjes. Prima wij hebben nog wel even geduld haha! Ook hebben wij voor het eerst het hartje van onze baby gehoord. Mijn verloskundige doet dit altijd vanaf 14 weken en ik kijk hier dan ook elke keer naar uit. Het blijft een bijzonder mooi geluid.

Stoppen met medicijnen?

Afgelopen week besefte ik mij dat één van de bijwerkingen van de emesafene extreme vermoeidheid is. Ik heb hier al vanaf het begin last van en ben er eigenlijk klaar mee. Ook spugen is niet fijn, maar als dit beperkt blijft tot alleen in de ochtend overgeven dan durf ik het wel aan om te stoppen met de medicijnen. Woensdag avond vergat ik de medicijnen en donderdag ging het eigenlijk bijzonder goed. Ik was amper misselijk (alleen in de ochtend) en ook hield ik het vol zonder middagdutje vol. Yess! Hopelijk blijft dit, maar dat vertel ik allemaal in mijn volgende update.

Positiekleding

Inmiddels begin ik ook te merken dat mijn broeken niet meer zo lekker zitten. Jurken kunnen altijd wel, maar broeken is toch wel een dingetje. Ik had van Sofie nog een paar positiebroeke liggen, alleen blijken die allemaal te groot te zijn. Ik ben de laatste weken bijna 5 KG afgevallen en dat merk ik vooral bij mijn benen. Niet erg, maar wel onhandig. Bij de H&M bestelde ik een positiebroek die tot halverwege je buik komt (de band dan) en dit zit stiekem veel lekkerder dan de broeken die volledig over je buik gaan. Ik wil niet teveel positiekleding kopen aangezien ik in de zomer gewoon mijn jurkjes aan kan.

We gaan weer voor een nieuwe week waarbij ik hopelijk nog steeds geen medicijnen hoef te slikken. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Jodi - liefthuis

  En is her een fijne en mooie broek?? Ik ben pas 11 weken maar m’n darmen werken niet mee en daardoor soms al zo’n last van m’n broek in m’n buik.
  Alleen mijn oude broeken zijn ook te groot (en ik vind ze niet meer zo mooi )

  05/03/2017 at 10:19 am
 • Reply Jessica

  Wat fijn dat je van de medicijnen af bent, ik hoop dat het zo blijft! Ben benieuwd naar als je outfits straks met je zwangerschap

  05/03/2017 at 11:20 am
 • Reply Charlotte

  Hopelijk blijft het goed gaan zonder medicijnen! Ik heb ook zo’n broek met een halve buikband maar als je buik groter wordt dan rolt die steeds naar beneden, niet zo handig haha

  05/03/2017 at 12:45 pm
 • Leave a Reply