Happy momlife

39 weken zwanger
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zwangerschapsupdate #32 – Week 39

En ook deze update heb ik mogen schrijven, had ik anders verwacht? Eigenlijk niet. Vandaag is mijn uitgerekende datum en net als vorige week begin ik al eerder in de week met het schrijven van de update. Op dit moment is het woensdag en zit ons meisje nog lekker in mijn buik. Of nou ja lekker, waarschijnlijk vind ons kleintje het lekker ik ben er inmiddels wel klaar mee haha! 

DAMN you voorweeën! 

Mijn dagen zijn afwisselend goed en slecht. De ene dag kom ik fluitend door en kan ik nog wel weken doorlopen en de andere dagen kun je mij wel oprapen, want dan trek ik het echt niet meer. Dit komt voornamelijk door de voorweeën die ik heb. Mijn voorweeën deze keer lijken echt op weeën en zijn mega pijnlijk. Afgelopen maandagavond begon om 22:00 uur de pijn in mijn buik en het leek echt op weeën. De hele nacht lag ik wakker en dacht ik dat het wel zou doorzetten. Nu weet ik dat ik mijn lijf daar niet op kan vertrouwen en dat bleek ook waar. In de loop van dinsdag was alle pijn verdwenen. S avonds voelde ik mij eigenlijk weer goed, zucht haha!

Naar de verloskundige 

Afgelopen woensdag mocht ik weer voor een controle naar de verloskundige. En eerlijk? Ik keek er een keer niet zo naar uit, ik ben er aan toe om ons meisje vast te houden en wil geen controles meer haha! Ach toen wij daar eenmaal waren was het een prima afspraak. Ik zit weer een een positieve vibe en weet gewoon dat ik die 40 weken overga. Dit roep ik natuurlijk al vanaf het begin van mijn zwangerschap en dat scheelt wel een hoop. De controle was verder goed, goede bloeddruk en stabiel gewicht bij mij. Ook kreeg ik -natuurlijk- weer een echo en dat was wel heel prettig. Door de buikpijnen was Ro wat onrustig of het wel goed voor haar was, maar toen wij haar zagen en haar hartje horen wisten wij dat ze nog tevreden was. Mijn vruchtwater is nog ruim voldoende, dus eigenlijk heeft ze het nog wel prima. We kletsten nog wat en maakten een nieuwe afspraak voor volgende week woensdag. Hopelijk is deze afspraak niet nodig, maar we zullen het zien.

40 weken precies zoals ik had voorspeld, het echte wachten is voor mij nu begonnen. Hoe lang zal het nog duren?

Facebook Comments

Share this post