Baby 3.0 zwanger

Zwangerschapsupdate #31 – Week 38

En weer een week mag ik afvinken van mijn lijstje. Ook deze zwangerschap ben ik niet voor de 39 weken bevallen. Waar ik vorige week nogal neerslachtig was en er geen zin meer in had ging het deze week alweer beter. Helemaal wat betreft de vermoeidheid.

Controle

Afgelopen vrijdag en gisteren had ik beide keren weer een controle bij de verloskundige. Ik ga nu één keer per week en het is net waar nog plek is wanneer ik heen kan/mag. De eerste controle had ik vorige week vrijdag en daar liet ik mezelf even gaan. Wat er vorige week was had veel indruk gemaakt en ik besefte mij dat het echt de vermoeidheid was. Gelukkig waren alle controles wel goed. Ook gisteren mocht ik weer langs komen en ook deze keer waren de controles weer goed. Mijn buik is flink te keer aan het gaan, maar echt doorzetten dat gebeurt nog niet. Nog even geduld dus. Afgelopen woensdag is de verloskundige ook bij ons thuis geweest, maar dit bleek vals alarm. De baby maakt er een leuk spelletje van, en ik heb maar weer besloten om in mijn 40+ weken mantra te gaan haha!

Alles is klaar!

En nu kan ik echt zeggen dat alles klaar is. De woonkamer is opgeruimd. Sleutel van het oude huis is opgeruimd en alles voor de kleine meid staat gewassen en klaar voor haar komst. Het wachten is dus op één iemand haha. Ook voor Robert heb ik alles klaar gezet. Aangezien ik waarschijnlijk tijdens de bevalling mijn focus op andere dingen hebben ligt alles al op vaste plekken en klaar dan hoeft hij het alleen maar te pakken indien nodig.

Thuis bevallen, spannend!

Deze keer ga ik voor het eerst thuis bevallen en ik vind het stiekem best spannend. Je hebt toch minder bij de hand indien nodig en toch vertrouw ik ook heel erg in de kundigheid van ‘mijn’ verloskundigen. Er staat een bed in de woonkamer waarop ik kan bevallen, de spullen staan klaar die nodig zijn. Ik hoop dat het een beetje makkelijk verloopt allemaal, voor ons maar ook zeker voor de andere twee kindjes. Beide kinderen zijn ‘s nachts geboren en stiekem hoop ik dat het ook deze keer weer een nachtelijk avontuur gaat worden, zodat ze lekker in hun eigen bedje kunnen blijven liggen en ze wakker worden met leuk nieuws. Tja of dat ook echt zo gaat zijn moet natuurlijk nog blijken.

Nog een weekje wachten?

Voor nu ga ik nog een weekje in de wachtstand, tenminste daar ga ik maar vanuit aangezien beide andere kinderen ook ruim na de 40 weken kwamen. Door de vermoeidheid en de vele buikkrampen kom ik ook niet veel buiten de deur dus moet ik mij in huis vermaken. Gelukkig is dat minder erg om te doen in een nieuw huis. Ook hebben wij als het goed is vanaf morgen weer wifi en zal ik daardoor ook weer wat meer kunnen ontspannen. Ik mis inmiddels mijn netflix wel haha!

Op naar een nieuwe week!

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Jodi - liefthuis

  Heb zoveel aan je gedacht deze week. Wel fijn dat nu echr alles af is en dat het ook weer een beetje beter gaat. Dat mantra is slim denk ik…eigenwijze babys

  18/08/2017 at 9:58 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  Fijn dat je je weer wat beter voelt. Rust doet vaak wonderen.

  18/08/2017 at 11:34 am
 • Reply Henny

  Komt ook doordat papa en mama en zus terug zijn van vakantie. Dat geeft de zwangere ook rust. En nu focussen op nr 3 gaat allemaal goedkomen .

  18/08/2017 at 11:35 pm
 • Leave a Reply