Happy momlife

36 weken
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zwangerschapsupdate #28 – Week 35

Dat was het dan mijn eerste ‘verlof’ weekje. Inmiddels ben ik 36 weken zwanger en binnen nu en 5 weekjes zal ze sowieso wel op mijn buik liggen toch? De andere kindjes kwamen ook rond dit termijn dus mijn hoop is hier nu ook weer op gevestigd. Maar eerst moet ze nog even blijven zitten want er zijn nog een aantal dingen die wij moeten doen. 

Naar de verloskundige

Deze week begon ik met een bezoekje aan de verloskundige. Ondanks dat het allemaal wat zwaarder wordt voelde ik mij wel goed. Mijn lijf is op, maar zo’n derde zwangerschap hakt er natuurlijk ook goed in. Mijn bloeddruk was gelukkig goed en ook mijn gewicht was netjes gegroeid. Na de checks was het tijd voor korte blik op haar met de echo. Ze lag met haar hoofd naar beneden, maar de rest van haar lichaam lag weer in een hele andere positie haha. Zo’n idee had ik al aangezien ik geen voetjes meer bij mijn ribben voelde. Alles was nog goed, qua vruchtwater en qua ligging. Ze blijkt nog niet ingedaald te zijn en heel eerlijk? Dit was voor mij een grote opluchting. Door alles wat de komende weken nog gaat gebeuren vond ik het een fijn idee om te weten dat ze nog niet “klaar lag”. Eerst moeten wij nog wat andere dingen doen/regelen en dan mag ze van mij best klaar gaan liggen.

Kwaaltjes?

Helaas zijn er momenteel een hele boel kwaaltjes en ben ik stiekem het zwanger zijn wel beu. Afgelopen week veel misselijk geweest en ook weer dagen waarop ik helaas overdag ook aan het overgeven was. Ook ben ik veel meer moe en ben ik blij dat ik hier wel aan toe kan geven nu Robert vakantie heeft. Even opladen, voordat ik de laatste weekjes nog even alleen moet doen. Of nou ja semi alleen, want Robert is natuurlijk in de buurt. Naast deze kwaaltjes is mijn lijf ook op, mijn bekken doen zeer als ik teveel loop en ook steekt het overal haha. Ik las op het internet dat dit hoort bij bekkenpijn. Ik daardoor ook vrij weinig. Een rondje door het centrum lopen is bijvoorbeeld al teveel helaas.

En verder:

  • Zijn wij begonnen met het verlezen aan Sofie over het krijgen van een zusje
  • Hebben wij een beslissing genomen voor de binnenkant van het geboorte kaartje
  • Liggen de enveloppen klaar met de adressen erop
  • Heb ik al een lijstje gemaakt met sushi dat ik wil hebben na de bevalling
  • Ben ik positiekleding zat
  • Plas ik om de 20 minuten

Op naar de 37 weken het moment dat ik thuis mag gaan bevallen (niet dat dat gebeurt) 

Facebook Comments

Share this post