Happy momlife

img_6025
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zwangerschapsupdate #22 – Week 29

Mijn laatste week dat er nog een 2 stond voor de aantal weken dat ik zwanger ben zin erop. Ik zit in de laatste 10/11/12 weken en ik kan nu wel zeggen dat het snel gaat. Voor mijn gevoel ben ik net 12 weken zwanger, haha! Het werd allemaal nog duidelijker toen ik tijdens mijn controle een gesprek had over mijn bevalling. Shit is getting real! 

Naar de verloskundige 

Afgelopen woensdag was het weer tijd voor een controle bij de verloskundige en ik had echt zin in deze afspraak. Het was namelijk tijd voor een groei echo en volgens de echo weegt ze nu ongeveer 1400 gram. Ze zat iets onder de lijn als ze het vergelijken met mijn gewicht en waar ze op uit moet komen, maar niet extreem. Sofie was ook een klein, fijn meisje dus dat verwacht ik deze keer ook. Ook wel lekker als je moet bevallen haha! Daarna probeerde de verloskundige nog even een 3D echo te maken. Ik ging er vanuit dat het niet ging lukken, want mevrouw ligt altijd met haar voeten/handen bij haar gezichtje. Dat was deze keer ook zo, maar toch had de verloskundige de mogelijkheid om haar gezichtje mooi in beeld te brengen. Robert en ik hebben besloten deze echo foto’s niet te delen, na de bevalling misschien. Waarom niet? Ik wil heel graag dat haar uiterlijk een verrassing blijft en de 3D echo geeft gewoon heel veel van haar gezichtje weg. Maar in ieder geval, ze is zo mooi en ik dacht altijd dat een 3D echo mij niet zoveel zou kunnen doen, maar jeetje wat was het mooi en bijzonder dat het de laatste keer wel lukte. Ik ben nog verliefder op ons meisje!

Verder was het ook een fijne afspraak. Mijn bloeddruk is goed, gewicht was nog geen kilogram bij en alles voelde en zag er goed uit. Zo fijn! Ook spraken we nog even over de bevalling en over mijn onzekerheid wat betreft een thuisbevalling. Voor nu toch besloten om thuis te bevallen en mocht dit nog veranderen kan dit altijd nog. Sofie was ook mee naar de verloskundige en alle controles die ik moest, moest mevrouw ook haha! Zo leuk en lief om te zien dat ze er ook mee bezig is op haar manier.

Derde trimester, kwaaltjes terug?

Het derde trimester staat bij mij wel bekend om dat alle kwaaltjes weer terug komen. De ellende! Het spugen is weer elke dag terug inmiddels en ook lig ik eigenlijk bijna elke middag wel eventjes op de bank (op de dagen dat Aron naar school is). Ook ’s avonds krijg ik helemaal niks meer uit mijn handen, de vermoeidheid neemt de overhand of is het een teken dat ik gewoon echt rustiger aan moet doen? Sinds een paar dagen heb ik ook wat meer last van mijn rug waardoor op de bank zitten ook geen succes is. Hopelijk is dit iets tijdelijks en anders is het aftellen tot eind augustus.

En verder:

  • Is nu echt alles voor de baby in huis
  • Heb ik toch besloten een fotoshoot te doen en ook de foto’s weer te laten maken door Sharmayne.
  • Lijkt het wel alsof mijn buik elke dag dikker aan het worden is
  • Ben ik verslaafd aan peren ijsjes
  • Heb ik verder weinig eetlust
Facebook Comments

Share this post