Baby 3.0 zwanger

Zwangerschapsupdate #2 – Week 10

Wat is het heerlijk om lekker over de zwangerschap te kunnen schrijven. Ik ben niet zo’n ster in geheimen zoals ik aangaf dus nu kan ik lekker los gaan met de verhalen haha! Afgelopen week was een positieve zwangerschapsweek en na alle weken ‘ellende’  was dit natuurlijk ook wel heel fijn. 

Misselijkheid! 

Het weekend was bar slecht qua misselijkheid ik was veel aan het overgeven en eigenlijk was ik er flink klaar mee. Ik was begonnen met het medicijn Primperan, maar dit werkte niet voldoende voor mij. Toen ik bij de huisarts voor Aron besloten we emesafene te gaan proberen. Meestal gebeurt dit andersom, maar door een fout doe ik het in een andere volgorde. Prima. Ik haalde het medicijn op en maandagavond nam ik de eerste pil in. Dinsdagochtend merkte ik direct verschil, hoefde niet te spugen en de extreme misselijkheid was weg. YESS! De dagen die erop volgende voelde ik me qua misselijkheid eigenlijk wel prima. Ik heb één keer in de ochtend moet overgeven en daar bleef het bij. Mijn zin in eten komt weer terug (ik bedoel onstilbare honger). Wel heb ik last van extreme vermoeidheid door de medicijnen, maar ik merk dat ik voldoende energie krijg door goed te eten.

Termijnecho 

Afgelopen woensdag (1 februari) hadden wij de termijn echo. Na het wegen (afgevallen) en het meten van de bloeddruk (goed) mocht ik gaan liggen voor de echo. Deze keer een uitwendige echo en dat vind ik toch wel een stuk prettiger hoor. Al snel zagen we het kindje die inmiddels alweer goed gegroeid is. Het was lekker aan het bewegen wat het meten niet heel makkelijk maakte. Het kindje was een stuk drukker dan de andere kindjes. Na het meten komt de datum 25 augustus eruit rollen. Weer een dagje verder dus :D. Het gaat er denk ik wel om spannen of het kindje in augustus komt of in september. Mijn andere twee kwamen namelijk een 8 dagen en 6 dagen na de uitgerekende datum. We zullen het zien. Het was fijn om het kindje weer even te zien. Nu 4 weken wachten tot we weer mogen gluren.

Buik? 

Zelf heb ik nog niet het idee dat mijn buik heel erg aan het groeien is. Hij leek zelfs dunner dan de voorgaande weken. Wat best logisch is aangezien mijn darmen nu mijn in de weg liggen haha! Ik ben benieuwd hoe ik deze zwangerschap weer ga groeien. Bij Sofie vond ik mijn buik namelijk best mooi (mag ik zeggen toch). Voor nu stelt het nog niet zoveel voor tenzij ik mijn buik vol prop met eten haha!

Op naar een nieuwe week! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Dita

  Fijn dat de extreme misselijkheid weg is. Geniet van je zwangerschap!

  05/02/2017 at 8:09 am
 • Reply Charlotte

  Fijn dat je je een stuk beter voelt nu! Hopelijk blijft dat zo. Geniet ervan!

  05/02/2017 at 8:24 am
 • Reply Angelique

  Fijn meis! Lekker genieten!

  05/02/2017 at 8:59 am
 • Reply Jessica

  Wat fijn dat die misselijkheid nu zo goed als weg is. Geniet ervan.

  05/02/2017 at 11:35 am
 • Reply Roxanne

  Geniet ervan! 🙂 Het geheim houden is zeker moeilijk, ik ken dat! 😛

  06/02/2017 at 3:31 pm
 • Leave a Reply