Happy momlife

27 weken zwanger
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zwangerschapsupdate #19 – Week 26

Yes! We zijn weer een weekje verder en het schiet echt lekker op. Mijn buik lijkt met de dag te groeien en de bewegingen van ons kleine meisje worden steeds intensiever. Naast het spugen lijken alle andere kwaaltjes opeens als sneeuw voor de zon verdwenen. Geen bekkenpijn meer, geen steek in mijn bil. Yes! Hierdoor kan ik weer makkelijker samen met de kindjes wandelen en dingen doen.

Het was een fijne week, zoals ik hier boven al aangaf had ik weinig last van mijn bekken en ook geen andere vreemde steekjes. Wel krijg ik regelmatig harde buiken als ik aan het wandelen ben met Sofie, maar dit is puur een kwestie van mijn loop tempo aanpassen. Ik ben gewend om hard te lopen of te fietsen, maar mijn buik vind dit momenteel niet zo prettig. Aangezien wij Sofie toch willen leren om naast mij te lopen haal ik haar wat vaker uit de kinderwagen om zelf te gaan lopen. Hierdoor loop ik een stuk langzamer waardoor de pijn weg blijft.

Naar de verloskundige 

Afgelopen woensdag had ik weer een controle bij de verloskundige. Altijd prettig om even weer lang te mogen en alles te laten checken. Mijn bloeddruk was weer prima en ik was ook weer wat aangekomen. Allemaal prima dus. Na de standaard controle’s was het tijd voor een echo (dat doen ze elke keer bij mijn verloskundige) en kon ik heerlijk even naar haar kijken. Mevrouw lag helemaal dubbel en in stuit, maar dit had Sofie ook tot bijna het einde van de zwangerschap. Haar hand en voet lagen op haar hoofd en het gaf wel een grappig gezicht. Het blijft bijzonder om je kindje te kunnen zien. Mijn controles zullen vanaf nu om de drie weken zijn en de volgende afspraak heb ik een groei echo en doet de verloskundige een poging tot een 3D echo. Een leuk extraatje al ga ik er ook deze keer weer vanuit dat mijn dochter niks van zichzelf laat zien. Ze heeft net als Sofie elke keer iets voor haar gezichtje liggen haha.

Het warme weer 

Afgelopen week hebben we al aardig wat warme dagen gehad en het ging nog wel redelijk. Ik probeer het rustig aan te doen en als het echt te warm wordt onder de paracol te ploffen of binnen te gaan zitten. Nu willen de kleintjes natuurlijk graag buiten spelen dus plof ik eerder neer onder de paracol. Ach prima! Lekker met wat koude dranken, een tijdschrift of mijn laptop. Morgen gaat het heel warm worden en daar kijk ik stiekem wel een beetje tegen op, maar we gaan naar vrienden en daar staat als het goed is een zwembad waar ik vast ook wel in pas haha! Iemand nog tips voor zwanger in de zomer?

Verder is het eigenlijk vrij rustig, ik groei lekker en ze beweegt goed. De kinderen zijn er ook steeds meer mee bezig en dat is ook wel heel erg leuk! <3

VIDEO

Facebook Comments

Share this post