Happy momlife

18452673_10209304366746671_1773976704_o
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zwangerschapsupdate #17 – Week 24

Vorige week kondigde ik al aan dat ik deze zwangerschapsupdate zou overslaan. Er gebeurt momenteel zo weinig dat ik geen volwaardige update kan schrijven. Het leek mij voor deze week wel leuk om de Pregnancy Questions de beantwoorden. Dit heb ik ook bij Sofie gedaan alleen door de crash van mijn blog vorig jaar kan ik dit niet terug vinden. Niet erg schrijven we het gewoon voor deze zwangerschap weer op.

Hoe ver ben je nu?

Ik ben op dit moment 24 weken en 6 dagen zwanger.

Hoeveel ben je aangekomen/wat is je omvang?

Ik was de vorige keer bij de verloskundige 2 KG aangekomen. Maar dat vond ik niet heel realistisch. De vorige controle had ik namelijk in de ochtend en nu had ik hem ’s avonds. Ik weeg altijd meer ’s avonds. Ik zal nu denk ik 0,5 tot 1 KG zijn aangekomen. Valt nog mee toch? Ik denk ook dat ik net als bij Sofie rond de 10 KG in totaal ga aankomen.

Zwangerschapskleding?

Ja! Ik heb twee positiebroeken en dat is het eigenlijk. Verder draag ik alleen basic shirts en jurkjes van de Zeeman. Lekker goedkoop en ze zitten heel mooi om mijn babybump heen. Verder droeg ik nog wat eigen broeken, maar die heb ik nu ook achter in de kast gelegd. Het drukt tegen mijn buik aan en is verre van prettig. Gelukkig zitten de positiebroeken van de H&M prima.

Striae?

Ja maar nog steeds alleen de striae dat ik kreeg bij Aron.

Slaap?

Meh! Ik val op zich goed in slaap, maar ’s nachts ben ik veel wakker. Niet heel erg, want ik heb blijkbaar genoeg energie gedurende de dag. Ook ’s ochtends ben ik elke keer vroeg wakker en ik denk dat ik deze tijd maar eens goed moet gaan gebruiken. Wat huishouding of eventueel alvast even werken.

Beste moment van deze week?

Ik kon deze week voor het eerst een spelletje spelen met de baby. Dit vond ik destijds ook leuk met de andere kinderen. Ik druk dan op mijn buik en de baby beweegt dat op die plek als ik dan op een andere plek druk gaat ze daar drukken. Zo leuk om zo in contact te komen met de baby.

Slechtste moment van deze week?

Afgelopen week had ik veel hoofdpijn en daar heb ik regelmatig last van. En ook gewoon best wel heftig. Ik had dit ook bij Sofie haar zwangerschap en komt denk ik door de hormonen.

Mis je iets?

Zalm.. heel veel zalm. Ik ben altijd al dol op zalm en ik kan niet wachten tot ik bevallen ben en ik weer veel zalm naar binnen kan werken. Ik vind het op dit moment dan ook helemaal niet erg dat zalm zo duur is.

Bewegingen?

Ze is een druktemaker haha! Ik voel haar de hele dag door wel bewegen zo gezellig!

Food Cravings?

Koekjes… Het maakt niet uit wat voor koekjes als ik maar koekjes kan eten

Iets dat je misselijk of bleh maakt?

avondeten? hahaha Behalve als het pizza of patat is.

Geslacht?

Nog steeds een meisje!

Kwaaltjes?

Het lijstje met kwaaltjes is steeds langer aan het worden. Ik heb nog met vlagen last van misselijkheid. Vooral als ik slecht heb geslapen. Daarnaast beginnen mijn bekken ook pijnlijk te worden en heb ik dagelijks wel last van mijn ischias, maar ik kom er nog prima mee uit de voeten.

Navel in of uit?

In! Gelukkig haha! Bij Aron en Sofie is ie er nooit uit geweest

Blij of chagrijnig?

Beide? Ik heb veel last van stemmingswisselingen echt dramatisch haha.

Waar kijk je naar uit?

De bevalling! Ik kan niet wachten om haar te ontmoeten en haar naam uit te mogen spreken. Nog even geduld dus.

 

Facebook Comments

Share this post