Happy momlife

22 weken
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zwangerschapsupdate #15 – Week 22

Inmiddels ben ik alweer ruim over de helft van mijn derde en laatste zwangerschap en voelt het ook al een beetje als aftellen haha en dat terwijl ik eigenlijk nog best lang moet. Het eerste trimester ging mega langzaam voorbij en dat kwam denk ik doordat ik zo ziek was. Dit tweede trimster begon ook aardig langzaam, maar inmiddels vliegen de dagen/weken voorbij. Vandaag ben ik 23 weken zwanger en neem ik jullie mee terug naar week 22. 

Ik kan eindelijk zeggen dat ik mij goed voel of zei ik dat eerder ook al? Haha nee echt ik had afgelopen week een afspraak bij de verloskundige en daar gaf ik ook heel duidelijk aan dat ik mij goed voel! Yes! Die enkele keer dat ik nog boven de wc hang is momenteel op 1 hand te tellen en dat is stiekem toch wel heel erg fijn! Ik heb de misselijkheid dan ook ingeruild voor onstilbare honger. Ik kan echt de hele dag wel eten en het liefst ongezonde dingen of fruit/komkommer. Avond eten sla ik liever over, maar omdat de kleintjes ook moeten eten doe ik toch iedere avond mijn best haha.

Wel had ik afgelopen week flink last van mijn bekken nadat wij een dagje ballorig waren geweest en een dagje Oberhausen. Een aanslag op mijn lichaam, wat gelukkig voorbij gaat wanneer ik de dag erna even flink mijn rust neem. Ook heb ik af en toe weer een steek in mijn bil en dit had ik ook bij Sofie. Vooral wanneer ik na lang zitten weer op sta en in beweging ga. Geen dingen waar ik nu mega last van heb, maar gewoon kwaaltjes die erbij komen kijken. Mijn bekken neem ik overigens wel heel serieus en ik probeer ook niet veel drukke wandel dagen achter elkaar aan te plannen.

Afgelopen maandag was het tijd voor een controle bij de verloskundige en het was wederom weer heel prettig! Ik ben eindelijk iets aangekomen deze zwangerschap alleen weet ik nog steeds niet hoeveel. De vorige controle had ik namelijk om 09:00 uur in de ochtend de afspraak en deze keer om 20:00 uur ’s avonds. Met een volle buik en blaas dus haha! Ik wil ook geen focus leggen op het aankomen en gewoon lekker gaan genieten. Na de bevalling ga ik flink aan de slag met het sporten en afvallen (oké na de borstvoeding) en dan zal ik voor eeuwig afscheid nemen van mijn zwangerschapskilo’s haha!

Wij mochten ook weer even naar ons meisje kijken en ze lag lekker met haar kont om hoog te bonken en met haar voeten zich af te zetten. Leuk om te zien welke bewegingen ik nou eigenlijk altijd voel haha. Ik gaf ook aan dat ik haar alleen maar onderin mijn buik voel, maar inmiddels voel ik haar overal haha! Ze is dus lekker aan het koppeltjeduikelen in mijn buik en ik vind het heerlijk! Het is wel echt een druktemaker in vergelijking met haar broer en zus. Druk in de buik rustig er buiten? haha!

En verder..

  • Ga ik binnenkort het geboortekaartje proberen te maken. Ik heb toch besloten een foto te gaan maken
  • Zijn wij druk bezig om te kijken hoe wij baby 3.0 in dit huis gaan plaatsen haha
  • Lijk ik met de dag dikker te worden en heb ik er deze keer wel iets meer moeite mee
  • Is Sofie continu zusje aan het knuffelen

Zoals je wel kunt lezen was het een hele fijne week en kijk ik echt uit naar de komende weken hopelijk blijf ik nog even in deze positieve vibe hangen.

Facebook Comments

Share this post