Happy momlife

img_4692
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zwangerschapsupdate #11 – Week 18

Het is tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate en deze week klets ik jullie bij over week week 18. Een rustige week met als hoogtepunt een bezoekje aan de verloskundige. Ik klets je weer bij over mijn zwangerschapsweek.

Drukke baby! 

Jeetje wat een drukte in mijn buik zodra ik rustig ga zitten is er iemand die duidelijk even van zich laat horen. Een geschommel en geduw in mijn buik haha! Ik vind het heerlijk vertrouwd als de baby lekker aan het bewegen is in mijn buik een teken dat het goed gaat daar binnen toch? Ook reageert de baby heel erg op Robert, wanneer hij zijn had op mijn buik legt begint de baby binnen enkele momenten te bewegen richting Robert zijn hand. Alsof ze hem echt op zoekt, heel bijzonder! <3

Echt een meisje! 

Ik was nog niet overtuigd van het geslacht, de pretecho ging zo vaag dat ik toch nog even om bevestiging vroeg bij de verloskundige. De verloskundige zei ook al snel dat ze zag dat het een meisje is SCORE! Kom maar door met de roze kleding, spulletjes etc. Ik wilde eigenlijk voor morgen een flauwe 1 april grap online zetten dat het toch een jongen bleek te zijn, maar ik vond mezelf een dag later al niet meer zo grappig haha! Dus helaas morgen geen 1 april vanaf mijn kant.

Controle bij de verloskundige  

Afgelopen woensdag was er weer een controle bij de verloskundige. Ik had voor het eerst een controle bij een verloskundige die ik ook bij de andere kids had. Het was een fijne controle en ook leuk om even herinneringen op te halen. Naast de reguliere dingen (wegen en bloeddruk) mochten wij ook weer even kijken naar baby muis. Ze lag met haar hoofdje naar beneden dus haar gezicht kwam niet in beeld, wel konden we alles even rustig bekijken. Ook liet de verloskundige ons even goed tussen de benen kijken, die bevestiging had ik echt even nodig haha!

Misselijk?

Het kopje misselijk komt toch elke week weer terug. De ochtendmisselijkheid is nog steeds aanwezig, maar niet elke dag gelukkig. Als ik de avond ervoor flink heb gegeten heb ik er minder last van gelukkig. Ik heb dus besloten om zoveel mogelijk te eten ’s avonds zodat ik in ieder geval niet hoef te spugen in de ochtend. Het spugen doet namelijk best veel pijn aan mijn buik en banden. Ook ben ik net als tijdens Sofie haar zwangerschap nu op het punt van acceptatie gekomen. Het gaat over na de bevalling en dat is niet anders. Ik krijg er iets heel mooi’s voor terug en daar moet ik maar mee doen toch? haha!

Op naar een nieuwe week! Komende woensdag staat de 20-weken echo op de planning en volgende week ben ik gewoon op de helft!! 

Facebook Comments

Share this post