Baby 3.0 zwanger

Zwangerschapsupdate #11 – Week 18

Het is tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate en deze week klets ik jullie bij over week week 18. Een rustige week met als hoogtepunt een bezoekje aan de verloskundige. Ik klets je weer bij over mijn zwangerschapsweek.

Drukke baby! 

Jeetje wat een drukte in mijn buik zodra ik rustig ga zitten is er iemand die duidelijk even van zich laat horen. Een geschommel en geduw in mijn buik haha! Ik vind het heerlijk vertrouwd als de baby lekker aan het bewegen is in mijn buik een teken dat het goed gaat daar binnen toch? Ook reageert de baby heel erg op Robert, wanneer hij zijn had op mijn buik legt begint de baby binnen enkele momenten te bewegen richting Robert zijn hand. Alsof ze hem echt op zoekt, heel bijzonder! <3

Echt een meisje! 

Ik was nog niet overtuigd van het geslacht, de pretecho ging zo vaag dat ik toch nog even om bevestiging vroeg bij de verloskundige. De verloskundige zei ook al snel dat ze zag dat het een meisje is SCORE! Kom maar door met de roze kleding, spulletjes etc. Ik wilde eigenlijk voor morgen een flauwe 1 april grap online zetten dat het toch een jongen bleek te zijn, maar ik vond mezelf een dag later al niet meer zo grappig haha! Dus helaas morgen geen 1 april vanaf mijn kant.

Controle bij de verloskundige  

Afgelopen woensdag was er weer een controle bij de verloskundige. Ik had voor het eerst een controle bij een verloskundige die ik ook bij de andere kids had. Het was een fijne controle en ook leuk om even herinneringen op te halen. Naast de reguliere dingen (wegen en bloeddruk) mochten wij ook weer even kijken naar baby muis. Ze lag met haar hoofdje naar beneden dus haar gezicht kwam niet in beeld, wel konden we alles even rustig bekijken. Ook liet de verloskundige ons even goed tussen de benen kijken, die bevestiging had ik echt even nodig haha!

Misselijk?

Het kopje misselijk komt toch elke week weer terug. De ochtendmisselijkheid is nog steeds aanwezig, maar niet elke dag gelukkig. Als ik de avond ervoor flink heb gegeten heb ik er minder last van gelukkig. Ik heb dus besloten om zoveel mogelijk te eten ‘s avonds zodat ik in ieder geval niet hoef te spugen in de ochtend. Het spugen doet namelijk best veel pijn aan mijn buik en banden. Ook ben ik net als tijdens Sofie haar zwangerschap nu op het punt van acceptatie gekomen. Het gaat over na de bevalling en dat is niet anders. Ik krijg er iets heel mooi’s voor terug en daar moet ik maar mee doen toch? haha!

Op naar een nieuwe week! Komende woensdag staat de 20-weken echo op de planning en volgende week ben ik gewoon op de helft!! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

9 Comments

 • Reply Danielle

  Wauw wat heb je al een mooie buik! Daar kan ik van dromen met m’n 22 weken zwanger en bijna nog niks te zien.

  31/03/2017 at 9:26 am
  • Reply admin

   Bij de andere twee zag je met dit termijn nog niks haha! Maar nu gaat het zo snel!

   31/03/2017 at 9:32 am
 • Reply Nicole

  Wat gaat het ook bij jou snel zeg.. Wauw! En fijn dat je even extra bevestiging hebt dat het een meisje is. Dat was bij mij pas met 28 echt met 100% zekerheid (naast de geslachtsecho want die was ook mega duidelijk maar niet bij mn eigen echoscopiste gedaan dus wilde van haar toch ook even zekerheid horen haha)

  31/03/2017 at 9:40 am
  • Reply admin

   Hahaha herkenbaar hoor! Hier krijg je elke controle een echo dus ze kon het direct al bevestigen. Super fijn hoef ik al het roze niet weg te geven! 😀

   31/03/2017 at 9:42 am
 • Reply Charlotte

  Wauw alweer bijna op de helft! Wat gaat het toch snel zeg. Je ziet er goed uit!

  31/03/2017 at 9:43 am
  • Reply admin

   Dankjewel! <3

   31/03/2017 at 9:43 am
 • Reply Jodi - liefthuis

  Pffff goed hoor dat accepteren, het moet wel, maar toch, ik hoef gelukkig niet over te geven en weet niet hoe ik er anders bij zat.
  Super fijn dat jullie zo vaak even mogen kijken, wij mogen wo eindelijk weer op controle.

  31/03/2017 at 9:49 am
  • Reply admin

   Ja hier is het elke afspraak een echo super fijn! Geeft mij heel veel rust 🙂 Leuk even weer horen/zien of alles goed is! Wij gaan woensdag voor de 20-weken echo, spannend!!!

   31/03/2017 at 9:50 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  Mooie foto en een mooie jurk. Dat blauw past prachtig bij je blonde haar.

  31/03/2017 at 10:34 am
 • Leave a Reply