Baby 3.0 zwanger

Zwangerschapsupdate #10 – Week 17

Wauw vandaag ben ik alweer 18 weken zwanger en daarom deel ik ik nu een update van week 17. Een vrij rustige week met helaas wel een tegenslag, maar hé het is allemaal voor een goed doel en voor ik het weet is het augustus en ben ik alles weer vergeten.

Misselijkheid…..

Tja hij komt er toch weer in te staan en terwijl ik dit typ word ik er best wel verdrietig van (hormomen?). Na bijna 2 weken zonder misselijkheid en zonder medicijnen leek het echt goed te gaan. Tot afgelopen maandag. Opeens kwam alles er weer uit en moest ik hulp inschakelen om Aron van school te halen. Ik baalde zo, want het leek zo goed te gaan. De misselijkheid was weg en de vermoeidheid ook grotendeels. Maandag en dinsdag heb ik veel gespuugd, gelukkig woensdag en donderdag alleen in de ochtend, maar als nog mega vervelend. Ik heb weer een paar dagen medicijnen gehad, maar voel mij daar toch niet zo prettig bij. Vooral, omdat ik daardoor juist weer mega moe ben. Ik blijf er nu maar bij dat ik net als bij Sofie elke ochtend aan het spugen ben tot aan de bevalling en dan zien we wel waar het eindigt. Het is voor een goed doel is een onwijs goede mantra, al baal ik er elke ochtend enorm van dat ik weer sta te spugen. Ik las net mijn update van Sofie terug en daar nam ik voor ik uit bed ging een paar slokken cola, misschien maar weer eens proberen. 

Ze heeft een naam? 

De laatste weken hebben wij het regelmatig gehad over babynamen en eigenlijk kwamen wij op een naam die bij Sofie al op ons lijstje stond. Wekenlang hebben wij het over een andere naam gehad, alleen die blijkt niet zo goed te matchen bij onze achternaam, dit vind ik toch wel belangrijk. De naam die wij nu hebben past goed bij onze achternaam en bij de namen van de andere 2. Heel belangrijk natuurlijk! In onze hoofden heeft ze al de naam en ik ben benieuwd of dit zo blijft. Wij hebben nog even de tijd natuurlijk, maaaaar dit is gewoon een leuke naam voor ons kleine meisje!

Cravings? 

Bij Sofie had ik echt duidelijke cravings, dingen die ik moest hebben om de dag door te komen. Maar tijdens deze zwangerschap is het zo wisselvallig. De ene week eet ik elke dag koekjes met chocolade en de week erna moet ik perse ijsjes hebben. Er is geen pijl op te trekken, maar als ik ergens trek in heb dan moet ik het eten! Eén ding is wel zeker het is allemaal ongezond haha!

Zo dat was weer een week, we zijn weer een weekje dichterbij onze ontmoeting. Komende week mogen wij eindelijk weer naar de verloskundige (zit nu 4,5 weken tussen) en ik ben zo benieuwd hoe ze er nu bij ligt haha! Een voordeel van mijn verloskundige is dat wij elke controle een echo krijgen, heel geruststellend. Ook ben ik benieuwd of ik inmiddels ben aangekomen, want mijn buik is flink gegroeid de afgelopen weken en volgens Robert krijg ik een dikke kop dus tja 😉 haha! Nog 2 weekjes en dan zit ik gewoon alweer op de helft en dan mogen we aftellen! 😀 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply simpel, met een snufje liefde

  Balen dat de misselijkheid weer terug komt. Ik heb bij mijn HG zwangerschap de eerste 16 weken elk half uur over gegeven en dat werd langzaam aan steeds minder naar alleen 1 keer per dag naar 1 keer per week. Hopelijk word het dadelijk bij jou ook niet meer elke dag.

  24/03/2017 at 6:33 am
 • Reply Odile

  Hahaha van je man moet je het hebben! Hopelijk deze week weer een betere week.

  24/03/2017 at 7:30 am
 • Reply Tineke

  Dat je haar elke controle even mag zien is zeker een geruststelling. Week 17 alweer, wat gaat dat snel.
  Liefs

  24/03/2017 at 9:49 am
 • Reply bertine

  wat vervelend dat je weer zo misselijk bent:( wel fijn dat ze een naam heeft, ik vind dat zo bijzonder!

  24/03/2017 at 11:34 am
 • Leave a Reply