Baby 3.0 zwanger

Mijn zwangerschapsbucketlist 2.0

Toen ik zwanger was van Sofie besloot ik een bucketlist te maken voor tijdens de zwangerschap met dingen die ik zeker wilde gaan doen. Ook deze keer heb ik weer een leuk lijstje kunnen bedenken die ik deze zwangerschap zeker weten wil gaan doen of waar ik mee bezig wil zijn. 

Een zwangerschapsshoot doen op het strand

Het leuke aan zwanger zijn in verschillende seizoenen zijn de fotoshoots die je kunt plannen. Bij Sofie wilde ik perse foto’s met sneeuw en gelukkig is dit gelukt! We hadden dat jaar niet heel veel sneeuw, maar er lag voldoende om mooie foto’s te maken in de sneeuw. Nog steeds ben ik erg blij met de foto’s die destijds gemaakt zijn. Deze keer wil mooie foto’s op het strand in een bohemian stijl, lijkt me zo tof om te doen! Lekker samen met de kindjes. Ook wil ik graag lifestyle foto’s laten maken.

Sporten tijdens de zwangerschap

Nu ik mij beetje bij beetje weer iets beter voel en mijn energie langzaam ook weer terug komt wil ik meer gaan bewegen. Ik geef natuurlijk 1 keer per week dansles, maar daarnaast wil ik ook goed in beweging zijn. Ik zat te denken om misschien wel te gaan zwemmen of gewoon een yoga klasje te gaan zoeken voor zwangere. Al weet ik niet of Yoga wel echt iets voor mij is aangezien ik niet bepaald de rust zelve ben. Iets om over na te denken dus.

Borstvoedingsbijeenkomst bijwonen

Ik wil deze keer meer tijd en energie steken in het laten slagen van de borstvoeding. Bij de andere twee kindjes heb ik het 6 weken volgehouden en eigenlijk wil ik dit nu langer. Het probleem is bij mij niet dat ik te weinig voeding heb, ik heb juist te veel waardoor er teveel melk achter blijft. Ik denk dat ik met de juiste informatie en juiste hulp een stuk verder kom.

Heel veel genieten 

Dit gaat mijn laatste zwangerschap zijn en ik merk dat ik alles nu al goed aan het afsluiten ben. Bizar dat ik de komende 75 jaren (ik word hopelijk 100 :P) nooit meer een baby zal dragen, maar het is echt klaar zo. Geen kermis meer in en om mijn lichaam haha. Ik wil daarom extra veel genieten van deze laatste zwangerschap. Alles nog even één keer bewust mee maken en dan ga ik lekker door met moederen haha!

Een cursus volgen

Bij Sofie heb ik een hele leuke zwangerschapscursus gevolgd. Dit wilde ik doen om meer rust te krijgen tijdens de bevalling en om contacten op te doen. Met de mama’s van toen heb ik nog steeds contact en het lijkt mij leuk om deze zwangerschap weer te doen. Of ik dezelfde cursus weer ga doen weet ik nog niet, maar er gaat sowieso een cursus komen.

Thuis bevallen! 

Iets dat bovenaan staat is thuisbevallen. Ik heb na mijn vorige zwangerschap spijt gehad dat ik naar het ziekenhuis ben gegaan. Binnen 15 minuten na aankomst in het ziekenhuis was Sofie er al en als je poliklinisch bevalt is dat een heel duur geintje kan ik je vertellen. Ik heb tijdens de bevalling continu getwijfeld of ik wel naar het ziekenhuis wilde, maar ik had natuurlijk niks voorbereid in huis. Deze keer wil ik echt heel graag thuis bevallen of in ieder geval zolang als het kan. Mocht het om medische redenen toch nodig zijn richting het ziekenhuis te gaan dan doen we dat natuurlijk, maar liever niet.

Wat wilde jij absoluut doen tijdens je zwangerschap? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje

  Ik kan zwemmen erg aanraden. Zeker toen ik hoogzwanger was, was het zwembad heerlijk. Even niet dat gewicht voelen en gewichtsloos dobberen in het water.

  Het enige nadeel was als ik er uitkwam: dan voelde ik ineens al die kilo’s weer.

  21/02/2017 at 10:23 am
 • Reply Nicole

  Thuis bevallen had ik ook wel gewild maar mag ik helaas niet. Zo’n zwangerschapsshoot zoals jij zegt op het strand lijkt me wel wat maar ben bang dat het in april daar te koud voor is haha. En een cursus heb ik dus niet gevolgd, maar wil wel borstvoedingsbijeenkomst doen.

  21/02/2017 at 11:09 am
 • Reply Kim

  Thuisbevallen, geweldig kan ik je vertellen! Wat een ervaring, een ongelooflijk fijne ervaring. Door al de hectiek die een bevalling met zich meebrengt is het fantastisch om thuis te mogen en kunnen bevallen. Bij mijn eerste dochtertje moest het ziekenhuis bevalling worden door complicaties. Ik heb zo ongelooflijk hard geduimd en gehoopt dat ik bij de tweede heerlijk en rustig thuis kon bevallen. Het leek even alsof ons kleine dametje roet in het eten zou gooien door haar stuitligging, maar uiteindelijk is middels een versie toch gedraaid en mocht ik alsnog thuis bevallen. Ik kan er uren over doorpraten echt waar!! Het meest fijne wat je op het moment kunt hebben tijdens de bevalling, je eigen omgeving!! Deze week komt er op mijn blog ook een artikel online over mijn ervaring met thuisbevallen. Wellicht vind je het leuk om die te lezen 🙂

  21/02/2017 at 4:16 pm
 • Reply Jessica

  Een shoot in de zomer lijkt me super ! Prachtig naar een stuk met heide, afgewisseld met de zandduinen misschien?

  21/02/2017 at 5:09 pm
 • Reply Jodi - liefthuis

  Mooie lijst heerlijk afstrepen deze laatste zwangerschap al die bijzondere gebeurtenissen

  21/02/2017 at 5:56 pm
 • Leave a Reply