Happy momlife

musthaves tweede trimester
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zwangerschaps musthaves tweede trimester

Morgen kom ik aan in het laatste trimester van mijn zwangerschap Say whut!!? Vlak voor het einde van het eerste trimester deelde ik in een blog welke musthaves ik echt nodig had tijdens mijn eerste trimester. Inmiddels zit het tweede trimester er bijna op en heb ik ook weer items waar ik niet zonder kon dit trimester. Een lijstje dat aardig wat overeenkomsten heeft met het eerste trimester, omdat ik mij veelal hetzelfde voelde en dezelfde behoeftes had.

♥ Dopper – Ik ben niet echt een goede drinker, maar ik weet gewoon dat mijn lijf wel extra vocht kan gebruiken deze zwangerschap. Ik loop das continu te zeulen met mijn dopper gevuld met water of aanmaaklimonade. Helemaal met de warme dagen die we gehad hebben kon ik niet zonder dat beetje extra vocht.

♥ Netflix – Ik moet voor mezelf echt rust momenten incalculeren en dit gaat natuurlijk het best met een paar goede series op netflix. Ik hang dan (meestal ’s middags) even lekker op de bank om even bij te komen en mezelf op te laden voor dat Aron weer thuis komt.

♥ Meegroei BH –  Tja sommige dingen groeien nu eenmaal hard tijdens een zwangerschap. Bij mijn zijn dat mijn borsten en ik heb niet echt zin om elke keer nieuwe bh’s te kopen. Dus ik heb een meegroei BH in mijn kast liggen en van die BH verlengstukken die het bandje wat breder kunnen maken. Helaas vergroot dit niet de cup..

♥ Zoogcompressen – Bij mijn eerste zwangerschap begon het rond 27 weken, bij mijn tweede zwangerschap rond 25 weken en nu begon het met 22 weken. Mijn lichaam is zich goed aan het voorbereiden op de borstvoedingsperiode. Doordat het al lekt heb ik ’s nachts standaard zoogcompressen in mijn topje zitten. Ik lig nog semi op mijn buik haha dus er komt wat druk op. Met de zoogcompressen kan ik er tenminste voor zorgen dat niet alles vochtig word. Daarnaast heb ik hele handige herbruikbare zoogcompressen.

♥  Voedingskussen – Hierboven vertel ik het; ik slaap semi op mijn buik. Een soort van overdreven zij slapen haha! Een hangende buik is best zwaar dus tegenwoordig lig ik vaak met de voedingskussen onder mijn buik. Ik merk alleen dat het echt niet chill is als het warm is dus ik moet nog even op zoek naar een klein variant die ik onder mijn buik kan leggen. Gewoon een kussentje ofzo.

♥ Positiebroeken – Ik kan er deze zwangerschappen niet omheen; de positiebroeken. Ik heb er nu 2 in mijn kast liggen en nog 2 op reserve van Sofie haar zwangerschap. Ze zijn allemaal van de H&M en bevallen mij prima! Ze zitten lekker en ik kan er lekker in groeien. Geen gedruk van knoppen in mijn buik.

♥ Melk – Ik ben in het land van maagzuur aangekomen en mijn beste remedie is tot dusver melk. Gewone houdbare melk en dan lekker koud uit de koelkast NOM! De vorige zwangerschappen kon ik het tot het einde redden met melk dus ik hoop dat het deze keer ook lukt. Geen medicatie als het niet nodig is.

♥ Pinterest – In het normale leventje zit ik al veel op pinterest, maar als ik zwanger ben dan is het helemaal erg haha! Ik ben momenteel druk bezig met het zoeken van ikea hacks voor lade kasten. Ik wil zelf een commode gaan maken van een ladekast en dan met leuke knopjes of leertjes gaan ‘ pimpen ‘.

Dit zijn mijn musthaves voor het tweede trimester. Ook aan het einde van het derde trimester of na de bevalling zal ik mijn musthaves delen. AAAH ik besef mij opeens dat ik het laatste stukje van mijn zwangerschap in ga en dat er al 2/3 op zit. 

Facebook Comments

Share this post