Baby 3.0 zwanger

Zwangerschaps musthaves eerste trimester

Aan het einde van deze week zit het eerst trimester van mijn zwangerschap er alweer op. De eerste weken zijn we doorgekomen YESS! Het koste wat moeite, maar we hebben het weer gered. En met de gedachte dat dat dit de laatste keer zou gaan zijn met deze verrote (ja echt!) misselijkheid kwam ik de weken wel door. Oké niet helemaal, want ik had nog een aantal musthaves waar ik niet zonder kon de afgelopen weken.

Thee

Door de misselijkheid had ik weinig trek, maar eten moest natuurlijk gewoon gebeuren. Hier kon ik me prima toe zetten, maar drinken bah. Niks stond me aan en alles was vies of krijg ik vreemde nasmaak van. Behalve thee. Thee kon ik de hele dag wel drinken en doe ik nog steeds graag. Want dat het eerste trimester voorbij is betekent niet dat het ook direct goed gaat.

Mijn bed 

Ik kan mij van mijn vorige zwangerschappen niet herinneren dat ik zo moe was. Ik kon de eerste weken wel de hele dag slapen en de afgelopen weken elke middag. Gelukkig gaat Aron naar school en doet Sofie nog heel lief elke middag een middagdutje van minimaal 2 uurtjes haha! Ik pikte vaak eventjes mee. Soms had ik al genoeg aan een half uurtje. Fijn dat het zo kan.

Medicijnen 

Mijn grote redders de afgelopen weken waren mijn medicijnen. Eerst kreeg ik primperan wat op zich wel hielp, maar niet voldoende. Toen ik door mijn voorraad heen was kreeg ik van de huisarts emesafene dit had ik in eerste instantie in het begin moeten krijgen, maar door een miscommunicatie begon ik met primperan. Niet erg, ik was allang blij dat ik emesafene kreeg en dat dit ook nog eens werkt ook! Inmiddels slik ik al een paar dagen geen medicijnen meer en gaat het redelijk goed! Op een enkel overgeef momentje na.

BH verlengstuk 

Ik kan er wel omheen draaien, maar ik kan echt niet zonder die dingen tijdens mijn zwangerschap. Mijn borsten groeien enorm en een paar dagen na de bevalling ben ik net als Pamela Anderson, geen grap! Aan het begin van je zwangerschap is het fijn als je je eigen BH’s gewoon aan kan trekken en godzijdank kun je verlengstukken kopen voor je BH! Ik kan niet zonder sinds ik zwanger ben en raad ze iedereen aan.

Zwangerschaps app 

Ik ben altijd nieuwsgierig hoe het kindje zich ontwikkeld tijdens de zwangerschap. Hiervoor heb ik een app op mijn telefoon en deze zwangerschap gebruik ik de Zwangerschapp app. Deze app vertelt je elke week wat er verandert tijdens je zwangerschap en telt met je af. Ook kun je er een dagboek in bijhouden, staan er tips en weetjes in en heel handig een uitzetlijst. Alleen jammer dat je hier niet op kunt afstrepen.

Waar kon jij niet zonder tijdens het eerste trimester van je zwangerschap? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Marije

  Balen dat je zo misselijk was die eerste weken! Hopelijk voel je je snel weer helemaal de oude! Ik kon niet zonder een meegroeibh, want mijn borsten groeiden als een malle. Voor de volgende zwangerschap zal ik eens verlengstukjes aanschaffen, want mijn normale bh’s zitten nog steeds het allerlekkerste.

  14/02/2017 at 10:28 am
 • Reply Roxanne

  Heel herkenbaar… Mijn bed! En verder… appelsap. Groene ijsthee. Ik ben gelukkig niet misselijk (geweest). Vooral heel erg moe.

  15/02/2017 at 12:05 am
 • Leave a Reply