Happy momlife

img_5100
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zure matjes en nog meer zwangerschap misselijkheid tips

Ik heb er drie zwangerschappen op zitten waarvan ik twee zwangerschappen bijna 40 heb gespuugd. Bij nummer 2 was het nog wel te doen met de nodige aanpassing, maar bij nummer 3 moest ik aan de medicatie. Bij beide bevallingen was ik blij dat ik bevallen was en niet meer hoefde te spugen. Om het voor mezelf zo comfortabel mogelijk te maken at ik bijvoorbeeld Zure matjes, Waarom? dat ga ik je vertellen! 

  • Zure matjes waren bij mijn tweede zwangerschap mijn uitkomst voor het overgeven. Heb je ooit een zure mat uitgespuugd? Nee? Good for you! Ja? Dan snap je misschien wel wat ik bedoel. Als je 40 weken aan het spugen bent ga je op een gegeven moment op zoek naar foefjes die het spugen prettiger maken. Geen droge crackers, of cola beide erg vies om uit te spugen. Ik nam zure matjes, want de smaak van dit goedje is bij het uitspugen nog bijna net zo en als ik mocht kiezen dan koos ik toch het liefst voor een fijnere smaak met spugen. Maar ik heb nog meer geprobeerd!
  • Cola dit heeft ook echt wel geholpen. Wel cola met suiker, ik had van die mini blikjes in huis die ik dan nam voordat ik uit bed stapte. Dit zorgde er soms voor dat ik niet hoefde te spugen.
  • Water drinken niet zozeer om de misselijkheid tegen te gaan, maar spugen op een lege maag is geen pretje. Je kunt echt vele malen beter spugen met iets in je lijf.
  • Geen crackers wie ooit bedacht heeft dat crackers helpen is nog niet mega misselijk geweest. Want gadverdamme! Als er iets niet te doen is als je moet spugen dan is het wel een cracker.

  • Patat en Frikadellen hielpen mij ook enorm. Uberhaupt vet eten hielp heel erg. Maar vergeet niet dat als je dit moet uitspugen het echt heel erg ranzig is.
  • Gember thee heeft mij ook momenten geholpen om de boel iets te verzachten het ging er niet door weg, maar het hielp in kleine beetjes.

Ik heb momenten gehad dat niks hielp behalve de medicijnen van de huisarts. Toen ik besloot te stoppen met de medicijnen accepteerde ik het spugen en dat hielp mij ook enorm. Al zat ik regelmatig ochtenden bij de wc te huilen omdat ik het spugen zo zat was.. 

Facebook Comments

Share this post