Happy momlife

7583947040_img_7299
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zonder dit item overleef je een lange autoreis niet! (Dacht ik)

Onlangs gingen wij op vakantie met onze kinderen richting Frankrijk. Wij deden dit met de auto, want een rit van 8 uur excl. pauzes moest toch wel te doen zijn. Ik had tassen vol met spullen mee om de kinderen bezig te houden. En voor nood had ik ook één item meegenomen. Die ik gelukkig niet nodig heb gehad tijdens de reis. 

Ik ga eerlijk toegeven dat ik er best tegen op keek om zo lang in de auto te zitten met drie kinderen. Normaal gesproken zijn ze binnen Nederland er al snel flauw van. En hun speelgoed blijft ook niet lang genoeg interessant. Daarom had ik mijn grootste concurrent de iPad vol gestopt met leuke video’s voor de kinderen. Maar stiekem hoopte ik hem niet nodig te zijn. Ik ben echt geen voorstander van je kind rustig krijgen met de iPad. Ik weet dat het bij deze tijd hoort en dat Aron straks steeds vaker een iPad gaat gebruiken op school, maar ik wil het nog een beetje beperken. De iPad ging mee, maar ik had hem niet nodig! Niet op de heen reis en niet op de terug reis. Ik kreeg daarop de vraag “wat deden je kinderen dan”, dat zal ik eens vertellen.

  • Auto Bingo – Voor Aron kocht ik via bol.com een auto bingo. Hiermee kon hij onderweg elke keer iets afstrepen dat wij tegenkwamen. Pas vlak voor het einde van onze reis kwam hij bij de koeien uit en kon hij het laatste afstrepen! Haha ook Sofie deed een poging, maar ze snapte het natuurlijk nog niet zo goed. Je koopt de bingo hier.
  • Stickers – Voor bezigheid dingetjes kun je echt het best naar de action toe gaan. Ik kocht hier stickers in allerlei soorten en maten en Sofie heeft zich hier uren mee vermaakt. Thuis speelt ze hier ook graag mee.
  • Kleurboeken – Ook de kleurboeken gingen mee. Ze waren hier niet mee aan het kleuren onderweg, maar hier werden de stickers ingeplakt.
  • Snacks – Ik had een heleboel eten bij me voor de kinderen. Fruit, groente, snoepjes, koekjes en broodje. Genoeg om constant aan te bieden wanneer ze trek hadden. Je wilt namelijk geen hangry kinderen in de auto hebben haha!
  • Drinken – Drinken hoort hier natuurlijk ook bij! Ik had voornamelijk water bij me en voor de afwisseling lagen er ook pakjes drinken in de koelbox in hun favoriete smaken.
  • Knuffels – Ook niet geheel onbelangrijk is dat de kinderen allemaal hun favoriete knuffel bij de hand hadden. Zo konden ze lekker doeken wanneer ze moe waren of zelfs slapen. Dat deden ze gelukkig ook op de heen en terug reis.
  • Speelgoed – De dag voor wij vertrokken mochten de kinderen allebei zelf een tasje vullen met hun favoriete speelgoedjes die ze meewilden. Aron nam wat auto’s en action figures mee en Sofie is van de kleine poppetjes en nam dit mee om mee te spelen.
  • Magnetisch tekenbord – Deze zijn ook zo handig! Van die magnetische tekenborden die ze makkelijk en snel weer kunnen uitwissen. Ik heb ze in de koffers gelegd om te bewaren voor de volgende vakantie, maar dit was echt een groot succes! Ik kocht de mini varianten bij bol.com.

Dit is eigenlijk waarmee wij de kinderen vermaakt hebben. Wij hadden een autorit van 10 uurtjes en reden een groot deel ’s nachts waardoor de kinderen wel gingen slapen. Ook halverwege de rit vielen de kinderen nog weer in slaap. Tussendoor hadden wij met grote regelmaat een fijne pauze waarbij de kinderen even konden rennen en ontladen. Nu reizen wij wel vaker iets langer, maar nog nooit zolang en vaak hebben de kinderen al genoeg aan wat ze buiten allemaal zien. Voor nu ben ik hier heel blij mee en was ik blij dat de ipad niet gebruikt hoefde te worden. Wel was ik blij dat ie mee was, want toen Sofie ziek werd kon ze niet zoveel en was een filmpje kijken toch wel ontspannend.

Facebook Comments

Share this post