Happy momlife

Processed with VSCO with c1 preset
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo zorg ik voor een goede nachtrust tijdens de hittegolf

Wat een weertje he? Ik vind het maar niks, ik ben echt een herfst persoon. Maar we mogen niet klagen eindelijk is het zomer en daar moeten wij ook maar een beetje van genieten. Inmiddels is het alweer bijna ten einde, maar ik wil toch nog mijn tips delen hoe ik na een paar nachten slecht en niet slapen uiteindelijk wel weer ging slapen. Ben je er klaar voor? Want de belangrijkste tip is de de meest simpele tip ooit!

Processed with VSCO with c1 preset

Komt ie…. 

Ik slaap al knuffelend met een flesje water uit de koelast. Niks meer en niks minder. Als wij op bed gaan kijken wij vaak nog even televisie en dan leg ik het flesje nog een beetje in mijn nek en op mijn voorhoofd. Maar zodra ik me omdraai om te gaan slapen verplaatst het flesje zich de hele tijd tot ik in slaap ben gevallen. Ik blijf lekker koel en kan tenminste slapen. Je kunt hier voor natuurlijk ook een kruik gebruiken. Leg hem tegen je knieën, enkels, polsen, nek, lies en ellebogen. Dit zijn de warmste plekken van jel ichaam.

Daarnaast….

Dit is niet het enige hoor wat ik toepas om te slapen tijdens deze warmte. Voor het slapen gaan neem ik ook nog een lauwe douche. Mijn lichaam is dan afgekoeld. Een koude douche is niet handig, hierdoor koelt je huid namelijk weer af waardoor je lichaam hard gaat werken en hierdoor krijg je het weer warm. Met een lauw warme douche is dit dus niet het geval. Lekker fris in bed na een plakdag!

En ook… 

Neem geen elektrische apparaten mee de slaapkamer in. Ze geven warmte af helemaal wanneer ze ook aan de oplader liggen. Dit vind ik wel lastig hoor. Want wij kijken altijd nog wat in bed en ik gebruik mijn telefoon als lampje als één van de kinderen aan het huilen is ’s nachts.

Aloë vera

Smeer je voordat je naar bed gaat in met een aftersun met aloë vera. Die van mij staat in de koelkast waardoor hij lekker verkoelend is.

Aricooler en Vernevelaar 

Naast alle tips hier boven heb ik ook nog wat tips die wel wat geld kosten. Op onze kamer hebben wij een Vernevelaar staan, deze zorgt voor een goede luchtvochtigheid in onze slaapkamer. Normaal al heel fijn, maar al helemaal in de zomer. Van mijn ouders lenen wij een Aircooler deze hebben wij in het raam gezet, zodat hij s nachts de koele lucht van buiten naar binnen trekt.

hoe blijf jij koel tijdens deze hittegolf?

Lees ook: Een baby en warm weer

Facebook Comments

Share this post