Happy momlife

shutterstock_1209463795
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

zo voorkom je december stress

December kan een stressvolle maand zijn, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Al een aantal jaren probeer ik de stress niet te laten doorbreken. Het is namelijk zo dat wanneer je stress ervaart je vaak ook minder geniet, en de tijd gaat al zo snel! Ik zorg er daarom voor dat ik een stressvrije decembermaand ga beleven en dit doe ik met mijn eigen tips. Onze decembermaand is een drukke, met Sinterklaas, een kinderfeestje, een kinderverjaardag, mijn eigen verjaardag en nog een heleboel verjaardagen in de familie. Vergeet daar bij niet alle schoolse en naschoolse activiteiten van de kinderen. Tijd voor wat meer rust in deze stressvolle periode.

Lijstjes

Eén van de belangrijkste tips is eigenlijk ook het simpelst om te bedenken. Ik heb overal lijstjes voor. Lijstjes voor Sinterklaas, wat moet ik kopen? Wat moet ik doen? Voor Aron zijn kinderfeestjes net zo en ook voor alle andere verplichtingen. Ik zet hier op wat ik moet kopen, wat ik moet maken, wanneer ik bepaalde dingen gedaan moet hebben en ga zo maar door. Ik zet hier alles tot in de details op, zodat ik niks kan vergeten. Dit geeft al zoveel rust in deze drukke periode.

Begin op tijd met inkopen doen 

Ik merkte het geouwehoer al met het online bestellen van de Sinterklaascadeaus, het was/is een chaos bij PostNL waardoor een pakket met Sinterklaas cadeaus 10 dagen onderweg is geweest. Mocht je iets willen bestellen kun je het best bij bol.com bestellen, dit blijkt wel de volgende binnen te zijn. Maar het allerbeste is natuurlijk de winkeliers steunen en gewoon winkelen in stenen winkels. Ook qua boodschappen kun je best op tijd beginnen, meestal liggen de kerst items vanaf 4/5 december wel in de winkel en kun je houdbare items al prima kopen. Ook een bestelling plaatsen bij de slager kun je vaak al vrij op tijd doen. Scheelt weer een hoop stress als je dit alvast gedaan hebt.

Plan je agenda niet te vol 

Oké deze tip pas ik zelf niet echt toe, want vanaf 1 december staat er voor iedere dag wel iets op de planning geloof ik. Daarom hebben wij heel bewust gekozen om één weekend in december (op voetbal na) helemaal niks te plannen. Ik doe vrijdags boodschappen, zodat ik de rest van het weekend in mijn trainingsbroek kan lopen haha! De kinderen lekker in hun huispakken en mij zie je dat weekend niet buiten de deur haha! Daarna begint namelijk pas echt de drukte met veel privé afspraken, dus een beetje rust is dan wel welkom.

Me-time 

Ook een belangrijke is het inplannen van me-time. Dit kun je natuurlijk doen wanneer je aan het shoppen bent, maar ik heb bijvoorbeeld ook een paar beauty afspraken staan. Even lekker zonder kinderen genieten van een behandeling. Ook heb ik nog wat avondjes met vriendinnen gepland staan wat stiekem ook wel heel ontspannend is. Daarnaast verplicht ik mezelf ook regelmatig overdag en/of ’s avonds een bank momentje te nemen. Even niks, met een kop thee en een kerstkransje.

Heb jij nog een goede tip om stressvrij de decembermaand door te komen? 

Facebook Comments

Share this post