Happy momlife

20170923103355_IMG_0888
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo voedt jij jouw baby zo duurzaam mogelijk op

Wanneer er een baby op komst is heb je veel spullen nodig. Veel mensen kopen de spullen voor de baby nieuw, maar er zijn ook duurzame mogelijkheden die een stuk milieuvriendelijker zijn. Met deze tips creëer je een duurzame, milieuvriendelijke baby uitzet.

Wat is een duurzame babyuitzet?

Wat is nou eigenlijk een duurzame babyuitzet? Dit zijn producten die beter zijn voor het milieu, maar ook voor ons als mens. Vaak gaan deze producten langer mee en zorgen ze er voor dat de afvalbult minder groot wordt. Ook zijn deze producten vaak beter te recyclen. Wat mensen vaak vergeten is dat je ook nog eens geld bespaard met zo’n uitzet.

Tips voor een duurzame babyuitzet

Met de volgende tips help jij een milieu een handje met een duurzame babyuitzet.

Maak een babyuitzetlijst

Begin met het maken van een babyuitzetlijst. Kijk vooral ook of je dingen echt nodig hebt en probeer je ook aan de lijst te houden. Die 20 rompers heb je namelijk echt niet nodig. Twijfel je of je iets nodig hebt? Wacht dan met de aanschaf tot de baby er is, vaak kun je het dan ook nog kopen en snel in huis hebben.

Koop de babyuitzet tweedehands

Babyspullen zijn prima om tweedehands te kopen. Ga eens langs bij een kringloopwinkel of speur marktplaats af of facebook market. Kleding, meubels, kinderwagens en autostoeltjes zijn prima om tweedehands te kopen. Met een likje verf en een wasbeurt kun je het allemaal weer fris en fruitig maken. Goed voor het milieu en nog fijner voor je portemonnee.

Leen babyspullen

Heb je bepaalde babyspullen nodig? Vraag dan eens in je omgeving of ze het nog hebben staan. Een wiegje bijvoorbeeld, dit gebruik je zo kort dat je het prima een tijdje kunt lenen. Zodra je ze niet meer nodig hebt kun je ze weer terug geven. Misschien kun je op deze manier zelf ook mensen helpen.

Koop meegroeimeubels

Je kindje groeit als kool. Hij groeit dan ook snel uit sommige babyspullen. Daarom zijn er speciale ‘meegroeimeubels’. Deze meubels kan je verstellen, waardoor ze als het ware ‘meegroeien’ met je kindje. Hierdoor gaan ze langer mee. Er zijn onder andere kinderstoelen en bedjes als meegroeimeubel verkrijgbaar. Ze zijn meestal wat duurder, maar je doet er ook langer mee. Uiteindelijk kom je daardoor even duur of zelfs goedkoper uit. Zeker als je ze tweedehands koopt.

Gebruik wasbare luiers

Wasbare luiers zijn luiers die je kunt hergebruiken, nadat je ze hebt gewassen. Doordat het zorgt voor minder afval is het beter voor het milieu dan wegwerpluiers. Wist je trouwens dat er minder chemische stoffen gebruikt worden bij het maken van wasbare luiers? Een stuk beter voor het milieu dus. Denk ook eens aan wasbare zwemluiers, dit is een zwemluier die wasbaar is. Deze kun je dus een hele periode hergebruiken, zijn beter voor het milieu en je weet zeker dat ze niet kapot gaan in het zwembad. Je koopt ze o.a. bij Billenboetiek.nl.

Biologisch afbreekbare producten

Biologisch afbreekbare babyproducten zijn producten die door schimmels en bacteriën op biologische manier afgebroken kunnen worden. Ze worden gemaakt van plantaardige materialen, zoals bamboe, katoen en rijstvlies. Ook voor je kleine zijn er verschillende biologisch afbreekbare producten. Van billendoekjes en luiers tot plaspotjes en ontbijtsets.

Biologische babykleding en -verzorgingsproducten

In veel babykleding en -verzorgingsproducten zitten microplastics. Deze piepkleine plastic deeltjes komen in het milieu terecht wanneer je bijvoorbeeld kleding wast. Plastic kan niet biologisch worden afgebroken en blijft daarom in de natuur achter. Wil je deze vervuiling voorkomen of verminderen? Kies dan voor babykleding en –verzorgingsproducten van biologische en natuurlijke materialen. Er zijn verschillende merken die deze producten aanbieden. Ook de “budget” winkels zijn tegenwoordig steeds meer bezig met biologisch kleding en verzorgingsproducten.

Het hoeft dus niet perse duur te zijn om milieu bewuster te zijn.

Facebook Comments

Share this post