Happy momlife

Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo overleefd je trampoline de herfst en winter!

Heb je een trampoline n de tuin en wil je er voor zorgen dat hij de herfst en winter overleefd? Dan heb ik een aantal tips voor je!

anonymous athlete jumper bouncing on trampoline

Trampoline afbreken?

Meestal hoor je dat de trampoline afgebroken moet worden in de herfst en winter maar dit is niet zozeer nodig. Vaak zijn trampolines wel weer bestendig en kunnen wel tegen een stootje. Ook is het bij ons zo dat de trampoline het hele jaar wel gebruikt wordt. Is het lekker herfst weer of winter weer? Dan springen ze er toch lekker op. Onze Salta trampoline staat al 5 zomers buiten en doet het eigenlijk nog wel heel goed! Inmiddels is hij wel echt af aan het raken, maar dat mag ook naar 5 volledige jaren buiten.

Bescherming voor je trampoline.

Het is wel aan te raden dat je je trampoline in de herfst en winter goed afdekt. Hiermee verleng je de levensduur van de trampoline. Een trampoline hoes gaat over de springmat, het randkussen, daarmee ook de veren heen. Er zijn verschillende hoezen beschikbaar. Voor iedere trampoline is er wel een passende hoes.

Ankersets om de trampoline vast te zetten tegen de herfst stormen.

Naast het afdekken van de trampoline om de duurzaamheid te verlengen is het in de herfstperiode ook belangrijk om de trampoline goed vast te zetten. In de herfst en winter hebben we nogal eens last van storm en het lijkt de laatste wel steeds harder te gaan waaien. Een trampoline is een goede windvanger door zijn grote oppervlak en kan daardoor bij flinke wind omvallen of zelfs helemaal wegvliegen. Wij hebben wel eens trampolines in andere tuinen voorbij zien vliegen. Er bestaan dus ankersets, zodat de trampoline netjes op zijn plaats blijft staan en er weinig kans is op schade tijdens de herfst en winterstorm.

Een trampoline kan dus prima blijven staan in de winter. Check dus even of je trampoline hier geschikt voor is, koop ankers en een goed afdekzeil.

Facebook Comments

Share this post