Happy momlife

13418997_10206727788453824_3522171262771808713_n
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo overleef je de avond4daagse

Al heel wat jaren loop ik de avond4daagse, of nou ja liep ik. Vorig jaar waren wij in Frankrijk en het jaar ervoor was er ook een reden waarom wij niet mee liepen. Dit jaar gaan wij er weer voor. Samen met Tamara en haar kinderen, omdat school niet mee loopt helaas. Na al die jaren avond4daagse heb ik wat ervaring opgedaan en deze tips voor jullie verzamelt.

♥ Plan je avondeten

Het is een chaos de avond4daagse, je moet vroeg eten want je moet vroeg bij de verzamelplek zijn. Daarom plan ik (net als anders) een avond4daagse weekmenu in. Maaltijden die ik vooraf kan maken en die ook nog eens erg voedzaam zijn en koolhydraten bevatten voor wat extra sporters energie.

♥  Trek stevig schoenen aan die ingelopen zijn 

Hoe vaak zie je het wel niet dat kinderen met nieuwe schoenen avond4daagse lopen, of te grote schoenen. Zorg er voor dat je stevige schoenen hebt voor de avond4daagse waar je goed op kunt lopen en die ook al goed ingelopen zijn. Trek daar bij goede sokken aan, zo voorkom je namelijk blaren.

♥  neem voldoende water mee 

Ik zelf doe een rugtas op mijn rug met wat handige drinkflesjes met water. Ook neem ik van die squize limonade flesjes mee. Mocht je kind zat zijn van water kan er altijd een scheutje limonade in. Helemaal met warm weer is het belangrijk dat je een heleboel drinken mee neemt.

♥  Wees niet te streng voor je kinderen 

Er zijn natuurlijk regels tijdens de avond4daagse daar moet je je natuurlijk aanhouden, maar laat het verder een beetje los. Zeg niet de hele weg tegen je kind(eren) dat ze bij je moeten blijven, niet moeten rennen etc. Zo is het lopen voor de kinderen veel zwaarder en het moet natuurlijk wel leuk blijven!

♥  Zorg voor gezonde snacks voor onderweg 

Naast al het water in mijn rugtas zal ik ook zorgen voor gezonde snacks. Onze kinderen krijgen tegenwoordig nog weinig normale snoepjes (zielig hé) maar meer suikervrij snoepgoed en snoepgoed op basis van fruit, zoals de Bear rolls en de VolFruit van Katja. Ik zal eens delen welke snoepjes ik in huis heb.

♥ Draag een pet 

Is het warm? Schijnt de zon? Zorg er dan voor dat je allemaal een pet draagt. De warmte op je hoofd kan zorgen voor een zonnesteek en een goede pet kan je hier tegen beschermen.

♥  Hou het weer in de gaten 

En een hele belangrijke tip is om het weer goed in de gaten te houden. Gaat het regenen? Doe dan een regencape in je tas. Is het heel warm? Neem dan extra water mee. Je kunt je handig kleden op het weer als je het weer in de gaten blijft houden.

Hebben jullie dit jaar avond4daagse gelopen of ga je avond4daagse lopen? 

Facebook Comments

Share this post