Happy momlife

landal esonstad 9
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo overleef je als moeder de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is hier gistermiddag om 14:00 uur begonnen. Ik keek er eerst heel erg naar uit, maar toen ze een voet binnen zette was het al mis en begon het gekibbel. Shit dacht ik hoe ga ik dit een week overleven? Nou lieve mama’s ik heb tips voor jullie.

Is het droog? Ga naar buiten, zorg dat ze kunnen rennen, springen fietsen en iedere andere manier van energie uiting. Zodat ze lekker moe zijn als je weer naar binnen gaat. Niet te moe natuurlijk, want dat kan er juist weer voor zorgen dat ze ruzie met elkaar gaan maken.

Laat je kinderen een nachtje logeren. Niet allemaal tegelijk, maar één voor één bijvoorbeeld. Dan heb je op het moment van logeren alle aandacht voor de ander. Hun vinden dat leuk en ook jij vindt dit erg leuk. Je kunt ze natuurlijk ook allemaal tegelijk uit logeren doen, zodat jij ook een beetje vakantie hebt in de vakantie.

Maak het jezelf gemakkelijk en zorg voor een voorraad knutselspullen. Dit is voor onze kinderen echt de ultieme ontspanning. Ze zijn alle drie creatief en kunnen uren aan tafel zitten (zonder ruzie) terwijl ze mooie kunstwerken maken. Ik haal deze meuk bij de action en HEMA en het staat in een kar die ik zo uit de kast kan schuiven.

Bezoek een krijspaleis. Volgens mij vinden alle kinderen dit wel leuk en kunnen ze hier ook vaak hun energie wel kwijt. Die van mij in ieder geval wel. Maak het uitje helemaal compleet door met de trein heen en weer te gaan en je hebt een geweldige dag.

En mama’s laten we niet teveel hoge verwachtingen stellen tijdens de vakantie. Al die leuke plannen die je had om tijdens de vakantie te doen gaan vast niet lukken. Je peuter heeft waarschijnlijk nergens zin in, je pre puber vindt het allemaal niet cool genoeg en je kleuter is moe en echt toe aan de vakantie. Een middagje voor de televisie is ook heerlijk.

Laat de kinderen helpen. Als je kinderen een hele week thuis zijn, maken ze meer troep. Een beker ranja valt  om, overal ligt duplo en de verkleedkleding ligt ook overal. Een dikke chaos dus. Geef elk kind een vaste huishoudelijke taak. Zo kunnen ze helpen, vinden ze ook nog eens leuk en kun jij ook met dat ene boek op de bank liggen.

Playdates kunnen als een horror klinken als je al je kinderen in huis hebt, maar het kan er ook voor zorgen dat je kinderen lekker hun eigen ding gaan doen. Laat ze lekker met vriendjes spelen in de vakantie. Je kind bij een ander laten spelen is ook een hele goede tips trouwens, lekker rustig in huis 😉

En als dat allemaal niet werkt dan is er nog meer één oplossing; je kids op tijd naar bed en wijn (en oordoppen ;))

Facebook Comments

Share this post