Happy momlife

piratenfeest 3
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo organiseer je een tof piratenfeest!

In december vierde Aron zijn 6e verjaardag en daar hoort natuurlijk een kinderfeestje bij. Vorig jaar organiseerde ik een LEGO thema feest en dit jaar kreeg ik het verzoek om een piratenfeest te organiseren.  Het plannen ging goed, maar toen het eenmaal zover was bleek ik last te hebben van een griep die niet over ging. Toch maakte ik er met goede hulp een geslaagd feest van. Hoe? Dat deel ik in dit blog.

Activiteiten 

Ring werpen 

Ik maakte zelf op een stuk triplex een ringwerp pelletje met wat items die ik kocht via AliExpress. Ik kocht kapiteins haken een een ringwerpspel waarvan ik de ringen kon gebruiken. Met wat kit maakte ik de kapiteinshaken vast aan het triplex (kit van de bouwvakers, super handig!) en na even bij de verwarming te hebben gestaan kon het gebruik worden voor het spel. De kinderen moesten achter een lijn staan en konden dan de ringen gooien om de kapiteinshaken.

Blik gooien

De blikken stonden al bijna een jaar in huis te wachten op het kinderfeestje. Met wat karton maakte ik er echte piraten blikken van en met een foamen balletje konden de kinderen hiermee goed blik gooien. Wie gooit de meeste blikken omver?

Kettingen van chips 

Ken je het nog van vroeger? Van die dropveters met nibbits. Dit leek mij wel toepasselijk zo konden de kinderen zelf hun schatten maken en daarna lekker opsnoepen!

Cadeauspel 

Aan het begin van het feestje deden wij een spelletje voor de cadeaus. Ik had een zwaard in het midden gelegd en die mocht Aron elke keer ronddraaien. Naar welk kindje wijst de punt van de zwaard? Dat kindje mag het cadeautje geven en dit cadeautje mag Aron uitpakken.

Schatzoeken

Ik wilde eigen gaan schat zoeken, maar doordat de bouwvakkers nog druk rondom ons huis bezig waren besloot ik dit niet te doen. Zeker een tip om te gaan doen wanneer je een piratenfeest organiseert!

Eten en drinken 

Piratenbier! 

Ha dacht ik de kinderen even voor de gek te kunnen houden met piratenbier, maar nee hoor ze trapten er niet in. Het was natuurlijk ook geen echt bier, maar gewoon een kan aanmaaklimonade.

Cupcakes 

Ik bestelde lekkere cupcakes bij de bakker met leuke piraten plaatjes erop. Super leuk en de kinderen vonden ze lekker!

Snoepgoed

Bij een piratenfeest horen natuurlijk piratensnoepjes. Ik ben heel het dorp door geweest op zoek naar van die snoepkettingen uiteindelijk vond ik ze bij de wibra. Daarnaast schepte ik een aantal snoepvisjes bij de kruidvat, deze gebruikte ik ook in zijn traktatie. Als laatste had ik nog wat chocolade muntstukken bewaard van Sinterklaas en deze lagen ook verspreid over de tafel.

Patatjes! 

Aan het einde van Aron zijn feestje aten de kinderen patatjes. Ik had een plastic tafelkleed op tafel liggen en zei tegen de kinderen dat we vanaf de tafel gingen eten. Klodders saus op tafel en in het midden een bult friet en mini snacks. Ik maakte de patatjes in de airfryer. Dit voelde nog een beetje verantwoord haha!

Decoratie 

Alle decoratie die ik heb gebruikt voor Aron zijn feestje kwamen van AliExpress hier heb je onwijs veel betaalbare decoratie voor een piratenfeestje.

Verder kregen de kinderen bij binnenkomst allemaal een ooglapje en toe ze weg gingen een tasje met wat lekkers en cadeautjes erin mee. Het was een geslaagd feestje! 

Facebook Comments

Share this post