Happy momlife

img_3863
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo organiseer je een leuke koningsdag / woningsdag thuis!

Geen koningsdag dit jaar maar woningsdag! Bij jij al voorbereid voor Woningsdag 2020? Wij zijn begonnen met de voorbereidingen, want dit moet natuurlijk wel gevierd worden. Stiekem vind ik koningsdag altijd heel erg leuk. Lekker kneuterig! Dit jaar moeten wij er zelf maar een feestje van maken en dat kun jij ook doen met de volgende tips!

Er is natuurlijk een vast programma gelanceerd voor de officiële woningsdag 2020. Zo zullen om 09:45 alle kerk klokken in het hele land luiden. En om 10:00 uur hoorde ik dat wij met z’n allen het wilhelmus gaan zingen. Heb jij al geoefend? Om 10:10 begint op televisie een compilatie aflevering van alle afgelopen koningsdagen.

 

Om 12:00 uur is het tijd voor de digitale kleedjesmarkt. Hoe dit eruit gaat zien hebben ze nog niet bekend gemaakt. De kinderen zijn allemaal uitgenodigd om een digitale brief aan de koning te sturen waarin ze hem feliciteren, maar ook vertellen wat ze van de coronacrisis vinden. De brieven worden gebundeld en om 13:00 uur aangeboden. Dit is voor kinderen jonger dan 12 jaar. Ze mogen een brief schrijven van maximaal 15 regels of een hun verhaal tekenen.

Om 12.00 uur luidt de bel voor de digitale kleedjesmarkt, een vrijmarkt op internet. Kinderen zijn van harte uitgenodigd om een digitale brief aan de koning te sturen, waarin ze naast een felicitatie ook vertellen wat de coronacrisis met hen doet. De brieven worden gebundeld en ’s middags aan de koning aangeboden.

Schrijf of teken iets moois en stuur dit op voor 22 april, maak er een foto van en

Om het feest af te sluiten is er om 16:00 uur een gezamenlijke thuistoost om te proosten op dat de koning 53 jaar wordt.

Wat kun je zelf doen?

Je kunt er zelf natuurlijk een nog leukere dag van maken. Zo bestel ik alvast wat oranjetompoucen voor die dag. Want ik denk dat dit bij menig Nederlander wel een traditie is om te eten op Koningsdag. En zullen wij ook bitterballen eten, wist je trouwens dat dit pas sinds kort cultureel erfgoed is? Ik was echt verbaasd! En verder..

Oud-Hollandse spelletjes

Oud-Hollandse spelletjes horen er echt bij. Wij doen dit ook vaak met kinderfeestje en dit jaar ook maar lekker thuis met elkaar. Ik vind het altijd hilarisch om het koningshuis te zien doen dus nu is het aan ons de beurt om voor schut te staan tijdens het spijkerpoepen, koekhappen, zaklopen, eierlopen, blikgooien, en misschien heb je wel een sjoelbak in huis.

De leukste outfit

Wie van jullie heeft de leukste oranje outfit in huis? Wie kan dit het beste stylen? Trek al je oranje kleding uit de kast en hou een heuse oranje catwalk! Deel je wel even de foto’s? Ik ben namelijk HEEL benieuwd! Oh en vergeet je nagels niet oranje te lakken natuurlijk!

Het oranje diner

Het de watte? Het oranje diner! Begin met wortel soep, als hoofdgericht gevulde oranje paprika’s en als toetje een sinaasappel ijs toetje. Ik wist het wel! Je kunt namelijk vet veel oranje gerechten maken en hier mee een oranje diner houden.

Iedereen moet er het beste van maken en hopelijk werkt het weer mee. Zet lekkere drankjes koud, een tafel vol met hollandse hapjes en geniet van deze special allereerste (en hopelijk laatste) Woningsdag!

Haal oranje tompoucen (of ander oranjegebak), schenk een lekker drankje in, zorg dat de tafel vol staat met lekkere (Hollandse) oranje hapjes en geniet van deze speciale Woningsdag.

 

Facebook Comments

Share this post