Happy momlife

jungle thema 1
Foto van Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo organiseer je een Jungle feestje

In december werd Aron 8 jaar en mocht hij natuurlijk weer een kinderfeestje organiseren. Dit jaar besloten wij het voor de laatste keer thuis te doen. Hij mocht zelf kiezen welk thema hij wilde en het werd een mengsel tussen Freek Vonk & Cas de Ranger. Het werd een jungle feestje.

De uitnodiging

Bij bol.com kocht ik krafpapier en deze vouwde ik in vieren. Ook kocht ik dierenprint karton en stickers. Aan de binnenkant heb ik opeen Freek Vonk manier geschreven dat het feestje er is en waar het is. Hiervoor heb ik typische Freek Vonk uitspraken gebruikt. Ik plakte ze met een plakbandje dicht en Aron mocht ze meenemen naar school.

De voorbereidingen:

  • Je begint natuurlijk met het bepalen van de hoeveelheid kinderen die je uitnodigt. Bij ons mocht onze zoon 7 kindjes uitnodigen plus hem zelf. Daarbij kwamen wij dus op zijn leeftijd. Nodig de kindjes ongeveer 2 weken voor het feestje uit.
  • Een paar dagen voor zijn feestje gingen wij de speurtocht bedenken. Waar gaan wij langs?
  • Ook ging ik de spullen verzamelen en kopen. Veel items kun je wel in de omgeving vinden.
  • Je kunt je huis makkelijk omtoveren tot een jungle met dieren knuffels, visnetten en lappen stof of crépepapier. Gebruik hiervoor de kleuren groen, geel en bruin.
  • Bordje, bekertjes, tafelkleed en andere jungle items kocht ik online.

Beginnen met iets lekkers 

Ik had de tafel voorbereid, omdat de jongens allemaal mee kwamen uit school. Cupcakes en mini tompouces stonden klaar samen met een glas limonade. Ook had ik wat jungle snoepgoed klaar gezet.

Cadeautjes uitpakken

Er zijn een heleboel manieren om cadeaus uit te pakken, maar wij deden het deze keer niet zo bijzonder, hier was geen tijd voor. Iedereen mocht beurten zijn cadeautje geven. Mocht je het op een andere manier willen doen dan vind je hier misschien wat inspiratie.

Dierenspeurtocht 

Tijdens het feestje zelf deden wij een dierenspeurtocht. Hierbij deden wij allerlei spelletjes. Ik kocht een kinderfeestjes pakket bij suuskinderfeestjes. Ik hoef alleen nog wat te lamineren en de speurtocht uit te zetten. De rest was al voor mij bedacht. Echt een aanrader de kinderen vonden het heel leuk om te doen.

Patatjes 

Toen wij thuis kwamen van de speurtocht ging Robert op pad om patatjes te halen bij de snackbar. De patatjes werden op het tafelkleed gelegd samen met de sausjes. Dit is ieder feestje weer een groot succes!

Het was zo druk met 8 jongens in huis dat ik weinig foto’s heb gemaakt. Oeps! Maar het was een geslaagd feestje. Volgend jaar gaan wij de deur uit.

 

Facebook Comments

Share this post