Happy momlife

20171213132336_IMG_2975.JPG
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo organiseer je een dinosaurus feestje

Aron mag ieder jaar zelf kiezen wat voor thema hij wil hebben voor zijn kinderfeestje. Aan de hand van zijn voorkeuren ga ik leuke dingen bedenken of opzoeken op pinterest. Dit jaar koos Aron voor een Dino feest en gooide ik mijn creativiteit er weer uit.

Eten:

Eten voor een dino feestje vond ik lastig. Ik had best fruit en groente neer kunnen leggen in de vorm van “dino eieren”, maar het is een feestje en er mag gesnoept worden. Ik vond bij Tuf-Tuf dino snoepjes, mega chemisch, maar wel lekker haha! En daarnaast had ik nog wat normale eet dingetjes die ik voor de kinderen had.

 • Cake versieren – Altijd een succes met kinderen, gewoon cupcakes bakken of een cake kopen. Een bus slagroom erbij en een lading hagelslag.
 • Chips ketting maken – Dit kent iedereen van vroeger nog wel toch? Van die aardbeien veters met nibb-it rings.
 • Ik had ook dit jaar weer een tafelkleed op tafel liggen waar de kinderen vanaf mochten eten. Ik bakte patatjes in de airfryer en het was wederom een succes om zomaar van tafel te eten. Na het eten pak je zo het tafelkleed op en gooi je het in de container.

Decoratie:

De meeste decoratie kocht ik gewoon bij de Jumbo. Ik had wat items op Aliexpress gekocht en wat bij Tuf-Tuf. Allemaal in dezelfde style. Groene ballonnen, een tafelkleed met een dino, dino bordjes (voor de cakejes). Wij hadden dit jaar geen slingers in huis hangen, maar met stickertjes (speciaal voor ballonnen, via aliexpress) op het plafond allemaal ballonnen gehangen. Het zag er heel feestelijk uit.

Ook ging ik een leuke samenwerking aan met Naamelijk ze ontwierp speciaal voor Aron (zijn feestje) mooie stickers in een dinosaurus style. Aron was mega enthousiast en het stond ook heel leuk in het thema. Er zat een toffe raamsticker op het raam en de kinderen hadden allemaal een dino beker met hun eigen naam erop. Iedereen kon zo goed zien van wie welke beker was. Voor Sofie haar verjaardag in April ga ik zeker weer gebruik maken van haar diensten. Je maakt een feest zo nog persoonlijker. Love it!

Spelletjes:

 • Eieren zoeken – Online kocht ik dino eieren met van die dino’s die groeien in het water erin. Ik verstopte de dino eieren in de tuin en de kinderen mochten er allemaal eentje zoeken. Ik ben alleen zo slim om zelf te vergeten waar ik ze had neergelegd. OEPS! Gelukkig werden ze allemaal gevonden.
 • Sjoelen – Het heeft niks met dino’s te maken, maar Aron wilde dolgraag sjoelen. Bij mijn schoonouders staat een sjoelbak die wij geleend hebben en het was zo leuk! Sommige kinderen konden heel goed sjoelen en anderen hadden het nog niet eerder gedaan. Tijdens het sjoelen speelden de kinderen met Aron zijn speelgoed.
 • Het hete dino ei – Ik gebruikte hierbij een ballon. De kinderen moesten het ei doorgeven terwijl de muziek speelde. Stopt de muziek? Diegene met het ei in de handen is dan af.
 • De vloer is lava – Jup dit spel past prima bij een dino feestje aangezien er veel vulkanen zijn in dinoland.
 • Dino brulwedstijd – Laat de kinderen om beurten hun beste dino imitatie ten gehore brengen, in deze wedstrijd waarin iedereen wint. Kies een winnaar voor de stoerste, de luidste, de liefste, de zieligste, de grappigste, enzovoort
 • Grijp de dino staart – De kinderen staan achter elkaar in een rij en pakken het kind voor hem/haar in de zij vast.
  Het voorste kind is de Dino kop, het achterste de Dino staart. Als het spel begint, moet de kop proberen de staart te pakken. Lukt het de kop, dan sluit hij /zij achteraan in de rij en begint het spel opnieuw.
 • Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om spellen te huren bij spellen verhuur Groningen denk bijvoorbeeld eens aan Zeskamp spellen huren Groningen. Hier kun je toffe items huren voor het het organiseren van een kinderfeestje en het nog toffer te maken. Met de zeskamp spelletjes kun je de kinderen hartstikke goed vermaken, bijvoorbeeld met een funslang waar ze samen in moeten lopen.

Ook dit jaar was het feestje weer een groot succes. Ik ben benieuwd wat volgend jaar ons gaat brengen. En of wij dan nog steeds een thuis feestje vieren. 

Vorig jaar kreeg Aron een piraten kinderfeestje en het jaar ervoor een Lego feestje (blog komt snel weer online) 

Facebook Comments

Share this post