Happy momlife

Untitled design
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo maak je het schoenzetten nog leuker!

Welkom Sinterklaas! Als deze blogpost online komt is de goedheiligman ons land weer binnen gevaren en mogen wij weer lekker Sinterklaas vieren, yes! Wij mogen onze kinderen weer voor de gek houden en de speelgoedwinkels weer sponsoren. Vanavond mag er voor het eerst schoentje gezet worden bij ons in huis en dat probeer ik een beetje spannender te maken dit jaar. Hoe ik dat ga doen en welke tips ik heb voor het schoenzetten lees je in dit blog. 

Maak er een feestje van 

Sinterklaas is van zichzelf natuurlijk al een feestje, maar het is natuurlijk ook het moment om lekker uit te pakken als ouders. Dit kun je al doen door het huis een beetje te versieren en de plek waar de schoentjes neer gezet mogen worden een sinterklaas plekje van te maken. Nu gaat dat bij ons een beetje lastig, omdat wij de kinderen hebben vertelt dat ze niet echt binnen komen, maar alleen bij de voordeur. Ik snap nog steeds niet dat ie daar in trapte maar oké.

Pepernoten namen

Je kunt natuurlijk lekker strooien met pepernoten, maar je kunt ook er ook kunstwerken mee maken. Wat dacht je van de naam van je kind(eren) met pepernoten geschreven? Of alleen hun letter als je net als wij meerdere ukkies hebt. Lekker als ontbijt de volgende ochtend scheelt je weer een boterham smeren ;-).

Vriendenboekjes 

Ik denk dat de meeste kinderen hem wel hebben; een vriendenboekje. Hoe leuk is het als zwarte piet of sinterklaas hier in schrijft. Je kind kan hem ’s avonds bij zijn schoen leggen en de volgende keer als het weer een schoenzet moment is kan zwarte piet hem weer terug leggen, eventueel ingepakt.

Rommelpiet

Ojeej wat een bende! Rommelpiet is geweest en alles ligt overhoop. Altijd een succes bij kinderen een beetje jammer alleen dat wij het zelf weer mogen opruimen.

Muts tussen de deur

Oeps! Zwarte Piet is iets vergeten er zit nog iets tussen de deur. Laat de kinderen hem goed bewaren en hem de volgende keer weer bij hun schoen neer te leggen.

Leespiet 

Leespiet is dol op de boeken van de kinderen, maar ruimt ze niet zo netjes op. Niet zo handig van Piet, want nu moeten alle boekjes weer opgeruimd worden.

Waar zijn de schoenen gebleven?

Heeft iemand de schoenen gezien? Ze zijn namelijk verdwenen. En tja als er geen schoenen staan zijn er vast en zeker geen cadeaus geweest. Of toch wel?

Schoenen verwisselen

Papa en mama verdienen ook wel een cadeautje toch? Zo’n lekkere chocoladeletter bijvoorbeeld. Verwissel  de schoenen van je kinderen met die van jullie en stop er iets voor papa en mama in. Zet de schoenen van de kinderen op een andere plek gevuld met natuurlijk hun cadeautje.

Bouwpiet

Bouwpiet is dol op bouwen met duplo, lego of andere bouw producten. Lekker bouwen dus en eens zien wat de reactie van de kinderen is.

Onze kinderen krijgen na het zetten van hun eerste schoentje een schemaatje waarbij ik aangeef wanneer ze hun schoentje mogen zetten. Dit voorkomt teleurstellingen en zo weet je kleine precies wat ie kan verwachten. 

Facebook Comments

Share this post