Happy momlife

stylish kitchen with wooden table
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo maak jij de mooiste zwarte landelijke keuken

Ik woon inmiddels 5 jaar in mijn huurhuisje en inmiddels ben ik wel toe aan iets nieuws. Mijn huis is weinig verandert en de keuken, mijn lievelingsplek, mag echt wel wat veranderen. Nu ga ik zelf niks meer in mijn eigen huis doen, maar weet ik dat ik in een nieuw huis graag mijn droomkeuken wil uitzoeken. Ik ben dol op zwarte keukens, maar niet te strak.

stylish kitchen with wooden table

Een keuken zwart staat hoog op mijn verlanglijstje. Een vriendin heeft onlangs een zwarte keuken laten plaatsen en ik vind hem zo onwijs mooi. Naast dat ik zwart heel klassiek vind, vind ik het ook heel mooi lijken met de huidige woontrends. Ik ben zelf ook groot fan van een robuuste landelijke keuken. Ik vind de sfeer van een landelijke keuken heel gezellig. Tegenwoordig kun je zwarte keukens ook heel goed combineren met een landelijke stijl.

Hoe krijg je een landelijke keuken?

Een landelijke keuken hoeft natuurlijk niet direct te betekenen dat je keukenblok ook de landelijke uitstraling heeft. Je kunt bijvoorbeeld ook een mooie landelijk vloer in je keuken leggen. Denk hierbij aan een mooie houten vloer of een mooie tegel. Skip de visgraat, want die heeft iedereen al haha. Sowieso is werken met hout in een landelijke keuken een goed idee. Een mooie zwarte keuken met een houten werkblad is natuurlijk een mooi en landelijk idee.

Je kunt het ook met kleine dingen landelijk maken. Wat dacht je van houten tapasplanken? Of een rek met mooie pannen en pollepels enzo. Een klein detail kan een keuken al veel sfeervoller maken en hierdoor kun je een lekker landelijk sfeertje creëren. Ik vind zelf de combinatie van rotan manden en houten planken heel sfeervol.

Licht

Een zwarte keuken is natuurlijk heel donker en kan een ruimte ook donker maken. Het is dan ook belangrijk om na te denken over het lichtinval. Ik vind zelf altijd fijn om zoveel mogelijk natuurlijk licht in huis te hebben, gebruik van de juiste raamdecoratie kan ervoor zorgen dat je voldoende lichtinval hebt. heb je niet voldoende ramen in je keuken? Dan is een goed lichtplan natuurlijk ook altijd belangrijk. Met een goed lichtplan zorg je ervoor dat je altijd voldoende licht heb je in keuken en je tenminste kunt zien wat je aan het koken bent.

Facebook Comments

Share this post