Happy momlife

assorted color flowers
Foto van Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo maak je jouw tuin helemaal klaar voor de zomer!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je tuin helemaal klaar te maken voor die zwoele avonden en zonnige middagen. Met een paar eenvoudige stappen kun je ervoor zorgen dat je tuin een heerlijke plek wordt om te ontspannen en te genieten van het mooie weer. In dit artikel delen we wat handige tips om je tuin zomerproof te maken. Laten we snel beginnen!

assorted color flowers

Ga voor veel planten

Planten zijn het geheime ingrediënt voor een levendige en kleurrijke tuin. Denk aan het toevoegen van kleurrijke eenjarige planten, vaste planten en zelfs wat groenblijvende struiken. Een mix van verschillende soorten planten kan niet alleen zorgen voor een mooi visueel effect, maar ook voor een gezonde biodiversiteit in je tuin. Zorg ervoor dat je planten kiest die goed gedijen in de zomer, zoals lavendel, salvia en zonnebloemen. Deze planten kunnen goed tegen de hitte en voegen een prachtig kleurenpalet toe aan je buitenruimte!

Neem een zomer haag

Een haag kan niet alleen zorgen voor privacy, maar ook voor wat extra schaduw tijdens de warmste uren van de dag. Kies voor een haag die geschikt is voor de zomer, zoals klimop of liguster. Deze planten zijn makkelijk te onderhouden en groeien snel, waardoor je snel kunt genieten van een groene afscherming. Vergeet niet om je haag regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, om te voorkomen dat deze uitdroogt. Een goed verzorgde haag kan een echte blikvanger zijn in je tuin en biedt een schaduwrijk plekje waar je kunt ontspannen!

Laat de natuur in je tuin

Een tuin die bruist van het leven is een genot om in te vertoeven. Overweeg het plaatsen van vogelhuisjes, bijenhotels en waterpartijen om de natuur naar je tuin te lokken. Vogels, bijen en vlinders brengen niet alleen leven in je tuin, maar zijn ook nuttig voor de bestuiving van je planten. Een kleine vijver of fontein kan ook dienen als drink- en badplaats voor vogels en insecten. Vergeet niet om variatie aan te brengen in je plantenkeuze, want dit trekt verschillende soorten dieren aan. Hoe meer diversiteit, hoe beter! Kijk hoe je tuin tot leven komt met al die bedrijvigheid!!!

Neem zomerse bloemen

Zomerse bloemen zijn onmisbaar voor een tuin die straalt van kleur. Denk aan bloemen zoals dahlia’s, geraniums en petunia’s. Deze bloemen bloeien volop in de zomer en kunnen je tuin omtoveren tot een waar paradijs. Plant ze in verschillende kleuren en hoogtes voor een speels effect! Zorg ervoor dat je bloemen regelmatig water krijgen en dat je uitgebloeide bloemen weghaalt om de bloei te bevorderen. Een tuin vol zomerse bloemen is niet alleen een feest voor het oog, maar trekt ook vlinders en bijen aan die zorgen voor nog meer leven in je tuin. Je kunt er ook voor kiezen om een zomers borderpakket te kiezen met allerlei zomerse bloemen.

Facebook Comments

Share this post