Happy momlife

shutterstock_642124366
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo maak je een thuisblijf vakantie onvergetelijk!

Onze zomer vakantie is al geweest, wij gingen onlangs al naar Frankrijk. De komende zes weken van de schoolvakantie zullen wij dus thuis blijven. Klinkt saai toch? Toch ben ik van plan om er een hele toffe vakantie van te maken en hebben de kinderen en ik allerlei leuke dingen bedacht die wij gaan doen. Deze activiteiten zitten in een pot en als wij even niet weten wat wij moeten doen of als wij iets willen plannen dan trekken wij iets uit de pot en dan zal het lot bepalen wat wij gaan doen. Zo maken wij onze thuisblijf vakantie onvergetelijk!

 • Kamperen in de woonkamer – Dit staat al zo lang op mijn to-do list om te doen. Lekker alle matrassen naar beneden slepen (of het grote luchtbed oppompen) dekens en kussen mee naar beneden en samen beneden slapen. Maar eerst natuurlijk nog een paar films kijken en lekker snacken. Ik heb er nu al zin in!
 • Avond eten op het strand – Dit hebben wij al een paar keer gedaan en moeten wij echt nog vaker doen! Lekker een pizza of patat mee naar het strand en genieten maar! De kinderen vinden dit echt geweldig.
 • Een museum bezoeken – Ik wil mijn kinderen ook educatieve dingen laten doen en uitjes naar museums staan dan ook op de planning. Ik wil zelf graag met Aron naar het museum hier in het dorp (Veenkoloniaal museum) en het politiemuseum lijkt mij heel tof!
 • Maak van je tuin een mini ibiza – Hang slingers op, leg kleurrijke kussens neer, kortom maak het mega gezellig in je tuin alsof je op een buitenlands oord bent. Lekkere cocktail en tapas hapjes erbij en genieten maar.
 • Organiseer een kidsproof cocktailparty – Hoe leuk is het om samen met je kinderen kinder cocktails te maken? Lijkt mij echt heerlijk! Lekker met sapjes en vers fruit mmm!
 • Marshmallows roosteren – Mmm! Marshmallows vind ik zo lekker helemaal van de BBQ of vuurkorf. Mijn kids vinden dit ook mega lekker en daarom gaan wij hier ook extra van genieten deze vakantie.
 • Huur een bootje – Op diverse plekken kun je bootjes huren om lekker mee rond te varen. Dit lijkt mij erg leuk om te doen samen met de kindjes en om zo lekker te genieten. Picknick mand mee en ergens op een oever lekker picknicken.
 • Picknicken – Picknicken is sowieso erg leuk om te doen! Zo veel mogelijk
 • Een outdoor klimpark bezoeken- Je hebt er een aantal in Nederland ook zeker leuk om eens te doen. Collega blogger Amanda plaatste een handig overzicht van klimparken geschikt voor kinderen.

Lees ook: Picknick recepten 

 • Vakantie eten – Je kent het wel van die typische dingen die je op vakantie eet, pasta’s die je alleen daar maakt, lekker kleine hapjes etc. Echt dingen die je alleen of bijna alleen eet wanneer je op vakantie bent.
 • Ga naar een leuk (buiten) zwembad – Voor onze kinderen zijn zwembaden altijd goed! Super leuk om naar toe te gaan en om misschien anderen in de omgeving te ontdekken. Mijn doel is om tijdens de vakantie zwembaden te gaan ontdekken in de provincie Groningen en Drenthe. (voor een blogpost met de leukste)
 • Kamperen in de tuin – Ik weet niet of ik mezelf hier veel plezier mee doe, maar vroeger vond ik het geweldig om te slapen in onze achtertuin. Samen met mijn zus en een zaklamp haha! Good old memories. TEgenwoordig moet ik er niet zo aan denken, iets met een angst voor naaktslakken.

Lees ook: Mijn angst voor naaktslakken 

 • Oer-Hollandse spelletjes middag – Kennen jullie kinderen de spelletjes van vroeger? Spijkerpoepen? Koekhappen? Snoephappen? Tijd voor een leuke spelletjesmiddag met oud-Hollandse spelletjes. LEUK!
 • High Tea maken en op eten – Mmm! Lekker hoor ik heb er nu al zin in. Op Pinterest heb ik een bord gemaakt met allerlei lekkere hightea recepten die wij maar eens moeten gaan proberen.
 • Veel BBQ-en – BBQ-en hoort voor mij echt bij de vakantie periode. Je neemt er dan veel meer de tijd voor toch? Wij in ieder geval wel. Je hoeft natuurlijk niet alleen maar vlees er op te gooien, maar je kunt ook lekkere groentes en aardappelen erop warm maken.
 • Ga uit eten – En ook dit hoort bij de vakantie! Ga lekker uit eten en ontdek nieuwe restaurant in de omgeving.
 • Haal het buitenland in huis – Zo nu en dan tijdens de vakantie kun je een bepaalde dag in een thema van een land doen. Bijvoorbeeld Duitsland, ga op zoek naar Duitse activiteiten en haal Duits eten in huis, Hoera voor Curry worst! Of Italë en maak een pizza/pasta buffet mmmm!
 • Organiseer een thema week – Vorig jaar schreef Emy een gastblog voor mij waarbij ze ging uitleggen hoe ze thema weken maakt voor tijdens de vakantie. Ik vind dit zo tof en ga er deze zomer ook mee aan de slag!

Lees ook: Een themaweek voor de vakantie 

En de laatste tip, misschien wel het belangrijkste is de boel de boel laten en genieten van de 6 weken (of minder) met je kinderen! Ik heb er zin in en kan niet wachten tot de laatste schoolweek voorbij is. 

Facebook Comments

Share this post