Happy momlife

10842297_10203745462417537_6983863347294783060_o
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo kwam ik (stiekem) zwanger de feestdagen door

Ik heb het geluk gehad om meerdere malen tijdens kerst zwanger te zijn. De eerste keer was van mijn miskraam en wist niemand in onze omgeving al dat ik zwanger was, de tweede keer was ik over de helft met de zwangerschap van Sofie en de derde keer wist ik net 2 weken dat ik zwanger was van Fleur. Genoeg ervaring met (geheim) zwanger zijn tijdens de feestdagen. Niet altijd even handig als je normaal toch graag een wijntje drinkt. Ik heb daarom mijn tips verzameld. 

alcoholvrij 

Ik ben dol op een wijntje, maar hou ook zeker van een glas hugo. Toen ik zwanger was van Fleur werd ik 25 jaar en wilde ik graag een lekker wijntje drinken met mijn vriendinnen om dit te vieren. Weken riep ik dat wij wijn zouden drinken op mijn verjaardag en ik moest dus iets bedenken wat ik kon drinken. Ik kwam toen bij HEMA een fles Hugo tegen zonder alcohol waar ik de label vanaf had gehaald. Hierdoor had niemand door dat ik iets anders dronk. Daarnaast was het ook nog eens lekker!

Begin zelf nergens over

Ga jezelf niet lopen verdedigen, want je kletst je zelf dan alleen maar in de knoop. Mocht iemand het vragen kun je altijd zeggen dat je niet helemaal fit bent of dat je een kuurtje hebt.

Denk mee 

Ben jij altijd al een meedenker voor het kerstmenu? Dan moet het nu geen probleem zijn om daar iets pregnancy proof tussen te proppen. Doe je dit normaal niet? Dan is dit het jaar om je er wel eens mee te bemoeien. Ga je naar een restaurant? Dan kun je altijd iets kiezen wat je mag eten als zwangere

Jij bent de B.O.B 

Ha deze is zo makkelijk, jij kunt natuurlijk de bob zijn.

Glaasjes wisselen 

Neem het zelfde drankje als je man en wissel van glas zonder dat iemand het door heeft.

Ach en anders kun je het natuurlijk ook gewoon vertellen de kerstdagen zijn juist een mooi moment. En als het mis gaat heb je steun van je naasten. 

Facebook Comments

Share this post