Happy momlife

shutterstock_618634256
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo kun je besparen op je energiekosten

Energie besparen hoeft niet moeilijk te zijn. Het is ten eerste goed voor je portemonnee en ten tweede goed voor het milieu. Een goede win win situatie voor iedereen! Ik heb daarom een aantal handig tips die jij vast al toepast.

Ze apparaten uit – Het is echt een simpele tip die iedereen wel eens vergeet. Maar zet apparaten die je niet gebruikt uit. Ik haal van veel zelf de stekkers uit de stopcontacten. Behalve de items die wij veel gebruiken.

Isoleer je huis – Dit is niet zo’n simpele tip, maar wel een hele goed! Isoleer je huis goed denk aan muurisolatie, vloer isolatie, dubbel beglazing.

Let op energielabels – Moet je een nieuw product kopen? Let dan vooral op de energielabels. Tegenwoordig heb je veel producten met een A+ A++ of een A+++ label. Producten die dus een stuk energiezuiniger zijn. Goed voor je portemonnee en voor het milieu.

Overstappen  – Nog een goede tip! Ieder jaar overstappen van energiecontract kan ik in sommige situaties echt goed zijn. Wij hebben ieder jaar een andere energieleverancier, omdat er altijd wel eentje goedkoper is. Ik bekijk dit meestal via gastlicht.com

Doe de lampen uit – Mijn kinderen en ik hebben nogal eens last van het aan laten van de lampen. Heel slecht en zo zonde van het geld wat daardoor weggegooid wordt. Alle lampen dus lekker uit doen als je niet in de ruimte bent of wanneer het licht genoeg is.

Gebruik een droogrek – Hier kunnen wij echt nog wel wat veranderingen in aanbrengen. Wij gebruiken de droger namelijk heel veel. En stiekem vind ik het zo zonde, maar het is zo makkelijk met een groot gezin haha!

Zet de helderheid van het beeldscherm van je laptop lager – Ik heb mijn scherm sowieso al niet fel staan, want ik krijg er hoofdpijn van. Maar voor de energie van je laptop is het veel beter. Hierdoor hoef je hem minder snel op te laden. Ik doe dit trouwens ook met mijn telefoon.

Ontdooi de vriezer zodra er een ijslaag in vormt – Wanneer je vriezer veel ijs bevat zal hij meer moeite moeten doen om koud te blijven. Door hem met grote regelmaat te ontdooien voorkom je dat je vriezer meer moeite moet doen om koud te blijven.

Zet de verwarming eerder uit – Wij zetten tegenwoordig de verwarming ongeveer een uur voor dat wij naar bed gaan uit. Het huis is in dat uur nog lekker warm en hij staat dan in ieder geval niet meer loeien als wij al op bed liggen. Je kunt natuurlijk ook gewoon je verwarming zo instellen.

Als je klaar bent met opladen haal je ook de oplader uit het stopcontact – Hier worden nog wel wisselende dingen over gezegd, maar ik haal ze er altijd uit als ik ze niet nodig heb. Het is niet goed voor de opladers en daarbij verklein je de kans op brand. Gewoon er uit halen dus.

Douche met een kookwekker – Ik douch iedere dag maximaal 5 minuten. Ik kan in 5 minuten prima alles doen wat ik moet doen. Ook de kinderen douche ik zo snel mogelijk. Heb je er moeite mee? Begin dan eens met een kookwekker of een liedje op spotify. Ik zet altijd een afspeellijst aan als ik douche en moet het dan binnen 2 liedjes doen.

Laad telefoons en tablets niet langer op dan nodig is – Het klinkt handig hé om je telefoon ’s nachts op te laden. Maar vergeet niet dat een oplader door gaat tot je de telefoon loskoppelt. Ik laad daarom tegenwoordig mijn telefoon overdag op. Meestal zelfs gewoon aan mijn macbook.

Dekens – In de buurt van onze bank liggen allemaal dekens. Ik vind het namelijk heel fijn om een deken om te slaan als ik het koud heb. De kinderen doen trouwens het zelfde. Ideaal en zo hoef ik niet direct de verwarming omhoog te gooien.

Laat deuren niet onnodig open staan – Ik roep vaak achter de kinderen aan dat ze deuren moeten dicht doen, want het tocht echt heel snel. Het huis waar wij nu nog in wonen is heel slecht geïsoleerd en tocht enorm. De deuren moeten dus goed gesloten worden anders verliezen wij veel warmte.

Sluit de gordijnen goed – Dit doen wij ’s avonds ook vaak als het koud is. Alle gordijnen dicht om de warmte achter de gordijnen te houden. In dit huis kan dat nog haha! Straks wil ik namelijk geen gordijnen meer in huis hebben.

afbeeldingen via shutterstock
Facebook Comments

Share this post