Happy momlife

Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo kom jij ook in de kerststemming! || Advent of Joy 2021

BAM! En toen was het alweer 1 december. Weer zo’n gek jaar ligt bijna achter ons. Toen de ellende van tante Cor begon besloot ik overal maar het beste van te maken, want je druk maken en er constant mee bezig zijn heeft ook geen zin. Nu is het 1 december, mijn favoriete maand is begonnen. De maand van pakjeavond, Aron zijn elfde verjaardag, mijn dertigste verjaardag en natuurlijk kerst! Ik ben al helemaal in de kerst stemming en deel in deze blog hoe jij hier ook in kunt komen.

1// Zet de kerstboom op

Ha! Dit doe ik natuurlijk al in november, maar als je hem nog niet hebt staan doe dit direct haha! Ik vind het zo gezellig staan in huis. Ik heb hem dit jaar voor het eerst op een andere plek staan, omdat ik ook een openhaard heb staan en ik een heleboel cadeautjes rondom de kerstboom wil leggen.

2// Draai kerstmuziek

Op 1 oktober begin ik hier zelf mee. Op spotify heb ik een playlist, maar wat ik ook echt heel erg fijn vind is het afspelen van kerstmuziek op onze platenspeler. Lekker het krakende geluid van de platenspeler samen met de lampjes in de boom, ik ben er dol op!

3// Kijk kerstfilms

Er staan een heleboel leuke kerstfilms op Netflix om helemaal in de stemming te komen. Volgende week komen mijn grote kerstfilm overzichten weer online en kun je de mooiste films uitzoeken!

4// Eet kerstkransjes

Ik ben dol op kerst kransjes, dan die koekjes die je bij de aldi koopt. Al jaren eten wij die rondom kerst. Ik denk zelfs al toen ik vroeger nog bij pap en mam woonde. Zo lekker ! Net als de kokos koekjes van bolletje die straks weer in de winkels liggen. Mmm!

5// Drink koffie met Kaneel

Een Cinnamon latte is zoo lekker he! Ik doe er een cupje starbucks Holiday blend bij in, melk met kaneel siroop in de melk schuimer en eroverheen nog wat kaneel suiker mmm! Een betere combinatie kan ik niet bedenken voor mijn winter koffie.

6// Open elke dag een vakje van je adventskalender

Heb je al een adventskalender? Ik heb er dit jaar 2, een nespresso, een thee en een kraskalender. De kinderen hebben eentje van Kinder chocolade, FruitFunk en eentje met kleine cadeautjes zelf gemaakt. En Ro die krijgt iedere avond een speciaal biertje om af te tellen naar kerst. Heerlijk!

7// Hang buiten lampjes op.

De dagen voor kerst zijn vaak koud en kil en daarom kun je het gezelliger maken met lampjes. Wij hebben lampjes buiten opgehangen en sterrenlampjes bij de voordeur staan. Nu nog een paar kerstboompjes bij de voordeur om het helemaal af te maken.

8// Kerstkaartjes versturen

Normaal verstuur ik mijn kerstkaarten al rond 5 december, maar dit jaar loopt het allemaal even anders. Dit weekend ga ik -eindelijk- de foto maken voor het kerstkaartje en dan ga ik aan de slag met het maken van het kerstkaartje. Ik denk dat wij veel kaartjes uitdelen of rond brengen rond Aron zijn verjaardag volgende week. Ook de kinderen hebben hun eigen kerstkaartjes om uit te delen. Ik wil dit jaar ook echt even wat meer moeite doen, door er een persoonlijke kerstgroet op te zetten. Een kaartje is toch een moment van aandacht/liefde voor de ontvanger.

9// Kerstkleding shoppen

En dan de laatste, waar ik op Ro na al klaar mee ben is het kopen van nieuwe kerstkleding. Voor de kinderen shopte ik de leukste outfits bij de WE, voor mezelf een jurkje van Miljuschka en nu dus nog iets leuks voor Ro en dan zijn we klaar voor de kerstdagen die we hoogstwaarschijnlijk allemaal thuis gaan vieren. Maar meer over onze plannen later deze maand!

Facebook Comments

Share this post