Happy momlife

Schermafbeelding 2020-08-27 om 21.07.03
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo Kies je het beste houten speeltoestel

Onze kinderen spelen graag buiten, welke kinderen niet? Ik heb al eens vertelt dat wij bezig zijn met onze tuin. De plannen zijn gemaakt en er wordt over van alles nagedacht, waaronder ook een leuk speeltoestel of een leuk houten speelhuis voor de kinderen.

Bij het kiezen van het perfecte houten speeltoestel of een houten speelhuis voor de kinderen moet je met verschillende factoren rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan wat voor stijl een speelhuis moet hebben, hoe groot een speeltoestel kan zijn (want je wilt ook ruimte over houden). Maar wat ook belangrijk is, is het kiezen van en hout soort. De meeste speeltoestelen en speelhuisjes zijn van grenen en dat is een goede keus. Ik zag houten speeltoestel bij buitenspeelgoed.nl. Het huisje voor onze tuin moet niet te groot zijn, want wij willen zelf ook nog wat ruimte over houden. Maar bij ons grasveldje kan best nog wel een huisje voor de kinderen staan. Een huisje waar de meisjes samen in kunnen spelen. Thee feestjes kunnen houden en hun eigen moestuintje bij hebben. Zie je het al voor je? Ik wel!

Onze kinderen zitten vol fantasie en energie waneer ze uit school komen. In een speelhuisje kunnen ze goed hun fantasie kwijt. Vooral voor de meisjes is dit erg leuk. Ik ben pro buiten spelen en vind het ook gewoon fijn als ze niet altijd bij straat zwalken, maar ook gewoon lekker bij ons in de tuin spelen. Hiervoor moet je natuurlijk wel leuk en uitdagend speelgoed hebben. Wist je trouwens dat kinderen die veel buiten spelen beter presteren op school enzo? Er zitten zoveel voordeel aan buitenspelen.

Wanneer wij op zoek gaan naar een speelhuis wil ik wel dat eentje is die duurzaam is. Zo min mogelijk plastic meuk. Hout is veel duurzamer en gaat ook veel langer mee. Hiervoor moet je natuurlijk je speelgoed wel goed onderhouden. Maar dat hoeft niet zo moeilijk te zijn.

Hebben jullie een speelhuisje in de tuin?

Facebook Comments

Share this post