Happy momlife

img_7043
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo hou ik onze vijf jarige bezig tijdens de lockdown

hé papa’s en mama’s hoe gaat het met jullie? Kunnen jullie het nog aan? Hier in huis is het rustig. De kinderen vermaken zich prima en vervelen zich ook voldoende. De oudste heeft van 9-14 uur les en in die tijd kan hij ook met zijn juffen contact leggen. De jongste doet haar ding net als anders. Maar de vijf jarige is een ander verhaal. Die wil leren, die wil knutselen en frutselen en van alles doen. Hoe zorg ik er voor dat ik aan haar interesse voldoe? Ik ga het je vertellen in deze blog.

Vanuit school 

Vanuit school hebben de kinderen natuurlijk wat werkjes gekregen. Sofie maakt ze niet iedere dag, want dan is ze er zo doorheen. Maar een paar keren per week zorgen wij er voor dat ze een leuke opdracht van juf mag maken. De ene keer knutselen, de andere keer een verhaal die voorgelezen wordt. Of juist letters en woordjes leren.

Knutselen 

Knutselen is echt Sofie haar ding, van troep maakt ze kunst en ze kan er uren stil mee werken. Heerlijk! Ik heb aan het begin van de lockdown de knutselkast weer helemaal opgeruimd. Ze kan nu weer zelf bij het knutselpapier, de stiften, de scharen etc. Daarnaast staat er in de bijkeuken een tas met wc rollen, pringles bussen en andere spulletjes die ze zelf kan pakken om mee te knutselen.

Ik leer… boekjes 

Sofie is heel leergierig en daarom hadden wij haar boekjes gegeven die ik bij de action kocht. Nu is de action dicht en kun je ze niet kopen. Maar dit soort dingen staan vaak wel online of je kunt ik leer boekjes kopen bij bol.com bijvoorbeeld. Hieronder een lijstje met sites waar je gratis werkbladen kunt downloaden:

Luisterboeken 

Naast het voorlezen heb ik ook hulp in geschakeld van Storytel. Ik luister zelf al vaak boeken en de kinderen luisteren nu ook elke dag een boek of een stukje van een boek.

Bewegend leren met Meester Sander 

Kennen jullie meester sander al? Wij hebben hem onlangs ontdekt en Sofie vindt het helemaal geweldig! Je hebt allemaal verschillende filmpjes waarbij je kind leert tellen, letters kan leren en dat terwijl ze bewegen.

Lukt het jullie om de kleuters aan het werk te houden? En ze een beetje gezellig te houden? 

Facebook Comments

Share this post