Happy momlife

img_9814
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo heb je een leuke intocht at home!

Volgende week komt de goedheiligman ons land weer binnen varen. Dit jaar zal het allemaal anders zijn. Niet langs de kade staan, niet verkleumen op het plein bij de show en geen kruidnoten van Sint en Piet. Maar het hoeft echt niet minder leuk te zijn. Ik heb wat tips voor jullie om dit toch leuk te vieren.

Leuke spelletjes

Pepernoten pyramide spel 

Dit spel kwam ik op heel veel websites en blogs tegen en is ook gewoon heel erg leuk! Je hebt hier pepernoten voor nodig en een dobbelsteen. Beide dingen heb je waarschijnlijk op dit moment wel in huis, en anders is het de hoogste tijd om kruidnoten in huis te halen.

Hoe werkt het?

  • Leg voor iedere speler een piramide met pepernoten klaar. Begin met een rij van zes, dan vijf, dan vier, dan 3, dan 2 en dan natuurlijk nog 1.
  • Iedereen mag om de beurt gooien met de dobbelsteen. Gooi je een 6? Dan mag je de rij met 6 pepernoten opeten. Gooi je 2? Dan mag je die eten enz enz.
  • Gooi je een getal die je al hebt opgegeten? Dan gaat je beurt over.
  • Diegene die als eerste alle pepernoten op heeft heeft gewonnen!

Pepernoten werp spel 

Zoals je misschien wel weet maak ik regelmatig printables. Voor Sinterklaas heb ik er ook een aantal gemaakt waaronder dit werp spel. Je hebt hier de nieuwe printable voor nodig die hier onder kunt downloaden. En natuurlijk kruidnoten of pepernoten.

Download hier je Pepernoten werpspel

Hoe werkt het?

  • Leg het werpspel op tafel en geef iedereen 3 kruidnoten
  • Iedereen mag om de beurten gooien. Je kunt er eventueel nog punten aan toevoegen. Wie lukt het om een kruidnoot in het midden te gooien?  Diegene die dat lukt heeft natuurlijk gewonnen! Je kunt hem ook op de grond leggen dit is een tikkeltje lastiger, omdat het een kleine cirkel is.

Sinterklaas bingo

Ha! bingo hier in huis zijn ze er echt dol op! Tijdens een bingo (dit doen wij regelmatig) hoef je natuurlijk niet altijd prijsjes weg te geven je kunt ze ook iets lekkers geven om als fiches te gebruiken. Dit doe ik tijdens Sinterklaas natuurlijk met pepernoten. Een spel uitleg voor bingo heb je natuurlijk niet nodig. Ik heb die van kleurterjufineenkleuterklas gebruikt.

Pepernoten stapelen

Wie is er het meest behendig bij jullie in huis? Wie maakt de hoogste stapel met kruidnoten in een minuut? Hiervoor heb je alleen pepernoten of kruidnoten nodig. Klaar voor de start, stapelen maar!

De intocht bekijken

Natuurlijk kijken wij ook de landelijk intocht. Wij halen het lekker naar binnen. Hij begint om 12:00 uur op NPO3/NPO ZAPP. Daarna kijken wij ook nog naar de intocht bij ons in het dorp. De sint centrale heeft een manier gevonden waarop wij toch kunnen genieten van onze vertrouwde intocht op een aangepaste manier natuurlijk.

Lekkere hapjes

Natuurlijk horen er ook lekkere hapjes bij

Mandarijn pepernoten cheesecake (Klik hier voor het recept)

 

Facebook Comments

Share this post