Happy momlife

img_1962
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo geniet JIJ meer van de kerst!

Volgende week zitten we allemaal aan de kerstkransjes, lekkere maaltijden en goed gezelschap. Ondanks dat er zoveel leuks voor de deur staat is deze tijd van het jaar ook voor velen een zware tijd, er licht veel druk op je schouders en het kan heel stressvol zijn. Met deze tips kun je meer genieten en ontspannen tijdens de feestdagen.

♥ Positief denken 

Hoe je denkt bepaalt vaak ook hoe je iets ervaart. Ik denk niet vaak dat iets heel zwaar is of dat het niet gaat lukken. Omdat dit er vaak voor zorgt dat het niet gaat lukken. Met de feestdagen werkt dat net zo. Ik ben ook niet zo dat ik weken van te voren ga bepalen wat wij met kerst gaan eten. Voor mijn part bepaal ik dit de ochtend voor kerst, zodat ik ’s middags nog boodschappen kan doen. Is dat stressvol? Nee joh! Als er iets niet meer is dan bedenken we wel iets anders.

♥ Verwacht niks/ tot weinig

Ik heb jaren gehad dat ik zoveel van de kerstdagen verwachtte dat het eigenlijk altijd tegenviel. Iedereen droomt van een kerst zoals je die ziet in kerstfilms, maar heel eerlijk? Die van mij heeft er nog nooit zo uitgezien haha! Ik heb hierdoor mijn verwachtingen van kerst omlaag gesteld. Ik accepteer dat mijn kinderen eigenlijk geen zin hebben in alle verplichtte uitjes en dat tweede kerstdag pas veel later begint en de kinderen allang en breed iets gegeten hebben voor het ontbijt op tafel staat. Maar hé onze kerst is perfect omdat wij hem samen vieren.

♥ Doe niet alles alleen

Vier je samen met anderen kerst? Verdeel de taken. Zo hoeft niemand zich uit te sloffen en heeft iedereen tijd om ook nog eens lekker met de voeten op tafel te hangen. (En om een leuke kerstfilm te kijken). Heb je geen zin om de kerstboom op te tuigen? Vraag hulp, of laat hem lekker op zolder dit jaar.

♥ Zie wat echt belangrijk is 

In een drukke maand is het belangrijk om prioriteiten te stellen en om te zien wat echt belangrijk is. Is het belangrijk om een perfecte maaltijd op tafel te zetten? Moet je naar de kapper? Of je nagels laten doen bij een nagelstudio? Voor die paar dagen? Het hoeft niet, het mag wel!

♥ Goedkoop is ook goed! 

Je hoeft niet perse een dure maaltijd op tafel te zetten, dure cadeaus onder de boom te leggen of wat dan ook. Het allerbelangrijkste is dat je samen bent. Uberhaupt een maaltijd hebt om te eten, je hoeft geen nieuwe outfit, een outfit van vorig jaar kan ook prima! Geld maakt niet gelukkig, samen zijn met de mensen waar je van houdt wel!

♥ Rust! 

En de belangrijkste van allemaal is dat je tijdens deze drukke periode ook genoeg rust moet plannen. Bij ons is december altijd heel erg druk. De halve familie is jarig en er zijn allerlei activiteiten te doen. Maar ik plan ook bewust NIKS dagen in. Zo hebben wij dit jaar op tweede kerstdag zelfs een niks dag. en tussen kerst en oud en nieuw doen we helemaal niks.

Facebook Comments

Share this post