Happy momlife

nature love flowers summer
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo geef je de woonkamer van je huurwoning een luxere uitstraling

Dat een huurwoning geen luxe uitstraling heeft is vaak wel duidelijk. Wij wonen in een huurwoning en de items van de bouw zitten er nog in. Denk hierbij aan de keuken en de badkamer, maar ook de deuren, het deur beslag en vensterbanken zijn al zo vanaf het begin. Met een paar simpele tips kun je hier zelf iets van maken, je kunt er met kleine aanpassingen voor zorgen dat je woning een luxere uitstraling krijgt.

nature love flowers summer

Toen wij hier kwamen wonen was het huis echt uitgeleefd, inmiddels hebben wij al aardig wat stappen genomen om dit huis leefbaar te maken en de uitstraling te geven die wij zelf mooi vinden aan een huis. Dit kan iedereen doen met een paar simpele stappen. Toen wij hier kwamen besloten wij eerst alle muren te voorzien van kleur. Ons huis bevat geen enkele muur zonder kleur. Wij gebruikte donkere tinten, en veel aardse tinten. Hier kun je namelijk makkelijk alles mee combineren. Dan heb je natuurlijk nog een vloer, wij hebben een lichte vloer, maar eerlijk is eerlijk ik had hem liever iets warmer gehad. Wie weet gebeurt dit ooit in de toekomst nog.

Deurbeslag

En dan heb ik nog een heleboel dingen wat je kunt doen (en wij nog moeten doen) om je woning een luxere uitstraling te geven. Online kwam ik mooideurbeslag.nl tegen, hier kun je deurbeslag kopen. Ons huis bevat nog het oude zilverkleurige deurbeslag en dit past eigenlijk helemaal niet bij de rest van het huis. Wij hebben namelijk helemaal niks in het zilver. Door te kiezen voor zwart deurbeslag maak je het een stuk luxer. En het is een simpele en relatief goedkope aanpassing die je kunt doen.

Nieuwe Vensterbanken

En dan iets waar ik mij zelf nog minder aan stoor in dit huis, maar dat zijn de vensterbanken. Op dit moment hebben wij marmeren vensterbanken en die zijn op zich nog prima. Doordat het huis behoorlijk was uitgeleefd zijn deze ook niet meer volledig intact, maar niet storend. Zelf wil ik heel graag een houten vensterbank op zo’n manier dat je de vorm van de boom nog ziet, in een mooie donkere hout kleur. Dit is iets wat ik zelf niet snel in een huurwoning zou gaan doen. Maar bij de bouwmarkten hebben ze een boel leuke opties hiervoor.

Decoratie & Meubels

Maar de makkelijkste manier om je huis een luxe uitstraling te geven is door er mooie meubels in te zetten die helemaal bij je style passen. Wij hebben in huis een combinatie van nieuw, merk, ikea en tweedehandse spullen. Met de meeste meubels ben ik ook wel heel blij mee, behalve de eetkamerstoelen, deze zijn echt toe aan vervanging. De rest is dikke prima! Ook decoratie kan er voor zorgen dat je huis er netter en luxer uit ziet. Het zijn echt kleine aanpassingen die het verschil al kunnen maken. Probeer het maar eens, ik denk dat je nog verstelt staat hoe makkelijk je de boel kunt aanpassen.

Facebook Comments

Share this post