Happy momlife

round white and gray ceramic bathtub inside brown room
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zo creëer je een luxe badkamer met een klein budget

Droom jij net als ik ook regelmatig van luxe badkamers met alles erop en eraan? Waar je je even kunt terugtrekken en echt tot rust kan komen? Goed nieuws! Je hoeft er echt niet voor naar een duur hotel of een flinke verbouwing uit te voeren. Met deze vier tips creëer je die luxe badkamer namelijk gewoon in je eigen huis. Zonder dat het je bakken met geld kost.

round white and gray ceramic bathtub inside brown room

Tip 1: Geef je tegels een metamorfose

Het vervangen van vloer- of muurtegels klinkt natuurlijk als een grote verbouwing. Gelukkig kan het ook makkelijker en vooral goedkoper. Een gedateerde tegelmuur of een versleten of oud geworden tegelvloer, knap je vrij eenvoudig met plaktegels. Dit zijn kunststof tegels die je gewoon met montagelijm of kit op de bestaande tegelmuur of vloer plakt. Groot voordeel is natuurlijk dat de oude tegels er niet af hoeven. En omdat je het eenvoudig zelf kunt doen bespaar je niet alleen tijd maar ook arbeidskosten.

Tip 2: Moderniseer je douchecabine

Tegenwoordig zie je in de meest moderne badkamer een inloopdouche. Super mooi natuurlijk en met een regendouche erbij een heel luxe object in je badkamer. Alleen vraagt het realiseren van een inloopdouche vaak toch een grote verbouwing. Iets waar je misschien geen zin in of geen geld voor hebt. Een nieuwe, moderne douchecabine kan dan de oplossing zijn. Je hebt tegenwoordig hele mooie strakke cabines met helder glas, metalen profielen en zelfs verlichting.

Tip 3: Vervang kranen en douchekop

Kranen en dingen als een douchekop zijn natuurlijk onmisbaar in een badkamer, maar verouderen om die reden ook vrij snel. Door de bestaande kranen en douchekop te vervangen door een nieuwe, moderne variant krijgt je badkamer met weinig moeite direct een luxere uitstraling. Tegenwoordig kiezen mensen vaak voor zwarte kranen, denk dan ook goed na of je veel kalk in je badkamer hebt. Anders heb je veel moeite met het mooi houden van je nieuwe kranen en douchekop. Het is natuurlijk hartstikke zonde als dit heel snel af is en je het weer moet gaan vervangen.

Tip 4: Voeg stijlvolle decoratie toe

Een luxe badkamer straalt elegantie uit. Pas daarom op dat je niet teveel tierelantijntjes toevoegt als je met het decoreren ervan aan de slag gaat. Liever één mooi item, dan vijf niet zo goed bij elkaar passen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie luxe spiegel of mooie planten. Let er wel op of de planten die je kiest geschikt zijn voor een vochtige ruimte als de badkamer. Varens en luchtplantjes doen het bijvoorbeeld goed.

Facebook Comments

Share this post