sponsored stories

Zo creëer ik een ideale slaapcomfort

Slapen met drie kinderen is van groot belang ik heb namelijk overdag al mijn energie nodig om goed voor de kinderen te kunnen zorgen. Om zo goed mogelijk te slapen heb ik een bepaalde manier van naar bed gaan en moet de slaapkamer zo rustig mogelijk zijn daardoor val ik goed in slaap en kan ik de volgende ochtend weer met veel energie wakker worden om de hele dag lekker te moederen. 

Warmte

Waar de één niet kan slapen als ze het te warm hebben in bed, moet ik het echt warm hebben. Als ik het koud heb kan ik niet in slaap vallen en blijf ik maar draaien en bewegen tot ik het warm heb. Een dikke deken is dan ook van groot belang voor mij. Een donzen dekbed of een wollen dekbed is dan ook groot favoriet hier, want ik wil het niet koud hebben haha! Daarnaast trek ik het liefst de deken over mijn hoofd en val dan goed in slaap met mijn sokken nog aan. Halverwege de nacht schop ik mijn sokken uit en kan ik rustig verder slapen. Wat ik dus ook fijn vind is dat ik vaak op bed ga als Robert beneden nog bezig is. De verwarming staat dan nog aan en het bed is dan niet zo ijskoud.

Thee voor het slapen gaan 

Om nog meer rust te krijgen drink ik tegenwoordig ‘s avonds geen frisdrank meer, maar neem ik thee. Het liefst groene thee, omdat hier geen cafeïne in zit en anders neem ik een rooibos thee met mango/perzik smaak. Ik probeer suikers en cafeïne flink te minderen gedurende de avond, zodat het in slaap vallen iets makkelijker gaat.

Geen schermen meer 

Voor het slapen gaan kan ik uren op pinterest dwalen of nog even scrollen door instagram, maar dat is natuurlijk niet verstandig, omdat je dan weer allerlei prikkels binnen krijgt. Je kunt beter een boek lezen dat is dan ook iets dat ik echt vaker moet doen. Even lezen voor het slapen gaan en ik ben zo in dromenland. Bij pinterest loop ik namelijk nog wel eens het risico dat ik met een knorrende maag wakker word haha! #foodlover.

Een rustige kamer

In ons vorige huis hadden wij een kamer dat opgebouwd was uit kasten haha, mega druk waardoor wij beide minder goed sliepen. In dit huis hebben wij een hele ruime rustige kamer en slapen wij een stuk beter. Het heeft dus echt een groot effect hoe je slaapkamer is opgebouwd en of je veel rust om je heen hebt. Ook de kleur kan invloed hebben, maar daar is hier geen sprake van.

Hoe zorg jij ervoor dat je rustig slaapt? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply